Проф. Христова за снимките от спалнята на Борисов: Премиерът бе в ситуация, в която е уязвен, а това е лоша реклама

0

Според нея истината е, че хората се отвратиха от нивото на комуникация в политиката

За жалост има лоша реклама и именно на това се базира този вид колажно упражнение. Никога до този момент не сме виждали премиера в ситуация, в която да бъде уязвен, а това е лоша реклама. Това коментира относно снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов пред bTV политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Истината е, че хората се отвратиха от нивото на комуникация в политиката. Няма нова политическа партия, няма нов политически играч, няма и стар политически играч, които да са взели дивиденти от това, което става – поради и тази причина хората все по-често отказват да гласуват, защото не се припознават в тези лица.„, каза още тя.

Тези колажи и записи от последните дни изглеждат толкова нескопосани, сякаш са правени от хора, които тепърва започват да се занимават с колажи, скици, карикатури. Защо става това нещо? Първата причина е, че нямат добра професионална подготовка, но това обяснение е твърде елементарно. Когато новите политически играчи са искали да влязат във властта в средата на миналия век в западните демокрации, те са правили нещо важно – влизали са в хиляда къщи, разговаряли са с 3000 души и са разбирали къде е проблемът. Разви се светът, влязохме в информационните технологии.  Докато при нас този, който иска да вземе властта, изглежда като субект, който не познава избирателите си“, сподели разсъжденията си проф. Христова.

Според Христова Борисов е убеден, че няма причина да подава оставка, тъй като има доста основания да се чувства горд през последните години.

Проф. Христова коментира, че в основата на конфликта между президента Румен Радев и министър-председателя стои сблъсък на личности, който ще избие преди избори.

В момента Радев е притиснат. COVID го постави в позиция на изчакване и хвърли лека сянка върху него, докато прожекторите бяха насочени към Борисов. Това не отговаря на неговите интереси и амбиции“, уточни експертът.

Прегледана: 44859

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече