Радев безкомпромисно: Крупни корупционни схеми във властта изключват моя подкрепа

0

Ако Бойко Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, този фалшификатор трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан, заяви държавният глава и допълни, че е недопустимо България да излъчва подобен цинизъм. Крупни корупционни схеми с властта изключват моя подкрепа. Това заяви президентът Румен Радев пред медиите на полигона в Доброславци, цитиран от „Епицентър“.

Но не аз, други трябва да се оправдават за г-н Божков. Самопризнанията на г-н Божков за съвместни крупни корупционни схеми с властта изключват моя подкрепа. Но не аз, други трябва да се оправдават за г-н Божков. Други са пушили пури с него, аз дори не знам неговия телефон“, каза още Румен Радев.

На полигона на Националната служба за охрана (НСО) в Доброславци държавният глава Румен Радев наблюдава редовни тактически занятия на служителите на НСО.

След края на демонстрациите президентът говори пред медиите.

Аудиозаписът е груба, брутална атака срещу българския парламент. Демостративното нежелание на Бойко Борисов да се провери автентичността на аудиозаписа е най-малкото странно, коментира президентът“, съобщи БТА.

В петък бе разпространен запис на глас, който силно напомня на този на министър-председателя на България. Въпросното аудио съдържа серия от недопустими коментари и лични обиди. Борисов се закле 100%, че записът е лъжа и манипулация и заяви, че това не е неговият глас.

Тук не става въпрос просто за г-н Борисов, става въпрос за министър-преседателя на България, става въпрос за държавата ни, която е дълбоко дискредитирана“, смята държавният глава.

По думите му този запис е „груба, брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейко развитие“ и демонстрира „арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление“.

Чуждите служби ще направят експертизата за нуждите на своите правителства„, каза още Радев.


„Ако Бойко Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, този фалшификатор трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан, заяви държавният глава и допълни, че е недопустимо България да излъчва подобен цинизъм. Ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства“, смята държавният глава.


На въпрос за новите промени в Закона за МВР президентът коментира, че всяко решение в сферата на националната сигурност трябва да се ръководи от ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност.

„Моето решение относно закона ще обявя в указания в констиуцията срок, посочи Радев. Този закон трябва по някакъв начин да потвърди, че отговаря на тези критерии, според мен засега той не отговаря“, каза още той.

Очаква ни бъдеще на проблемни коалиции„, бе категоричен държавният глава.

Бъдещето, което ни очаква, е такова – България да бъде управлявана от проблемни коалиции. Всички виждате, че още в зародиш започват разни търкания и отстъпления от предизборните програми, коментира Радев последните искри между Обединените патриоти и ГЕРБ заради доброволческите отряди, предаде Новини.бг. 

„Въпросът е дали ми вдъхва увереност управлението на България в момента. Мисля, че всички ясно виждаме всичко, което се случва“, сподели още държавният глава.

Правителството на Борисов дължи отговор как и къде се харчат нашите пари„, уточни Радев.

„И най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина на нейното порочно изпълнение, особено когато държавата налива наши пари в частна банка без обяснение за капиталовия недостиг и рентабилността на това. Правителството на Борисов отдавна дължи отговор как и къде се харчат нашите пари, заяви Радев по повод подкрепата за ПИБ от страна на държавата“, предаде БГНЕС.

Да не забравяме, че подобна изкуствена стабилизация преди влизането във валутния блок не винаги води до трайни решения, каза още Радев.

Проблематична е липсата на увереност в управляващите„, отбеляза още Радев.

Попитан дали новите политически играчи – Слави Трифонов, Мая Манолова и Васил Божков му вдъхват доверие, президентът заяви, че проблематична е по-скоро липсата на увереност в управляващите на България в момента. ,Въпросът е дали ми вдъхва увереност управлението на България в момента. Мисля, че всички ясно виждаме всичко, което се случва. Скандалите с българското правителство стават все повече, отчете президентът.

Прегледана: 39071

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече