Радев уточни: Избори се печелят с политики, не с компромати

0

Избори се печелят с увличането на обществена енергия. Нейното мобилизиране не трябва да става с компромати. Избори се печелят с програми, политики и резултати. Но с укрепването на демократичните процеси българите ще стават все по-чувствителни, взискателни към моралния облик на хората, които ги управляват. Това заяви пред журналисти в Петрич президентът Румен Радев само два дни след разразилите се скандали в България, съобщава Frognews.bg

“Факт е, че властта изкушава. В политиката трябва да влизат хора с утвърдени преди това ценности”, заяви още държавният глава.

Припомняме, че през последната седмица управляващите влизат от скандал в скандал. Разпространен бе скандален аудиозапис, в който мъж с гласа на Бойко Борисов използва нецензурни думи по адрес на председателя на НС Цвета Караянчева. Автентичността на записа все още е неясна и подлежи на експертиза.

Само няколко дни след това в мрежата се появиха снимки от спалнята на премиера, а на една от тях се вижда и самият той, докато спи. Това даде повод за проверки в НСО и се появиха въпроси изпълнява ли службата адекватно работата си, що се касае до опазване живота на премиера. На снимките обаче правят впечатление купчини пари в евро, пистолет и златни кюлчета. От ГЕРБ дадоха и изненадващ брифинг, в който Борисов обяви снимката като изценирана, а освен всичко хвърли и бомба, като обяви, че президента Радев го следи с дрон.

На следващия ден държавния глава адресира твърденията и ги определи като “въображение”.

Днес президентът бе попитан и за евентуален бъдещ политически проект. Мнозина спекулират, че държавният глава иска да влезе в изпълнителната власт. На пореден върпос той отговори така:

Аз съм президент и следвам стриктно написаното в Конституцията”.

Ветото срещу промените в Закона за МВР, които предвиждат създаване на структура, която ще дублира функциите на вече съществуващата НСО, ще бъде внесено на 22 юни, обяви още държавния глава.

“От там нататък думата има българският парламент”, посочи още Радев.

Прегледана: 46992

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече