Управляващи и опозция се захапаха за „терора“ на медиите над депутатите

0

БСП призова ръководството на Народното събрание да направи всичко възможно, за да прекрати „електронният терор“ върху народните представители.

В декларация социалистът Валери Жаблянов изрази недоволство от вчерашните репортажи и снимки, които са показали, че депутатите не носят маски. Той призова от парламентарната трибуна да бъдат взети всички мерки народните представители да бъдат защитени от медийни нападки, предава БНР.

Вчера по националните телевизии и по други електронни медии назидателно бяха снимани, прожектирани и показвани народни представители, които не носят маски, усмихват се, разговарят помежду си и така да се каже нарушават обществения ред. Настоявам ръководството на Народното събрание да направи всичко възможно да се прекрати електронният терор върху народните представители, тяхното дискредитиране в телевизии и други средства за информация“.

От ГЕРБ изразиха несъгласие с опозицията. Депутатът Тома Биков заяви:

Това, че вие сте тръгнали без маски и сте влезли тук в нарушение на правила, за които сме се разбрали всички заедно, че трябва да спазваме. При положение, че здравният министър издава заповед за всички български граждани да носят маски при определени условия и те биват глобявани е нормално медиите да проявят интерес как се спазват правилата в Народното събрание“.

Прегледана: 43097

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече