Велизар Енчев: Сигурността на премиера е пробита, ДАНС да отнеме допуска му до секретна информация

0


„След толкова много изтекли аудиоизаписи на премиера не е ли време ДАНС да му отнеме допуска до секретна информация?“ Този въпрос зададе във Фейсбук анализаторът и бивш дипломат Велизар Енчев.

Неговата публикация в социалната мрежа продължава така:


Въпросът ми е повече от сериозен, защото е пробита цялата система за сигурност на министър-председател на страна-член на ЕС и НАТО.
Става дума за класифицирана информация от българските посолства в чужбина, от резидентурите на цивилното и военното разузнаване към дипломатическите ни мисии или на други прикрития зад граница. Това е строго поверителна информация, засягаща сърцевината на националната сигурност.


А що се отнася до информацията към премиера от ЕС и НАТО, която той вероятно съхранява, както опазва златните си кюлчета и десетките пачки с 500-еврови банкноти, тя отдавна е достояние на чужди държави.


Всъщност европейските премиери едва ли вече си позволяват да водят с Борисов телефонни разговори и поверителна писмена кореспонденция.


Та би ли могъл да се доверяваш на човек с такъв разюздан език и с такава култура? Човек, който е на върха на изпълнителната власт на България, а има езиков речник на каруцар. Човек, който коментира по възможно най-вулгарния начин своя президент, шефа на парламента и европейските си колеги…


ДАНС, Военното разузнаване, Държавната агенция за разузнаване, Министерството на външните работи, Министерството на отбраната трябва да прекратят писмената комуникация с премиера Борисов, докато той не даде пълни гаранции, че секретният му сейф е заключен, а работните и личните му покои са обезопасени от незаконно аудио и видео наблюдение.“

Източник: „Епицентър“

Прегледана: 46147

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече