Вигенин: Прокуратурата участва с желание и ентусиазъм в атаката срещу президента

0

Бившият външен министър риторично попита търговия с влияние ли ще бъде, ако след разговор с бизнеса по мярката 60/40 премиерът реши да я измени на 80/20. Прокуратурата участва с желание и ентусиазъм в атаката срещу президента, заяви в предаването „Лице в лице“ зам.-председателят на парламента и депутат от БСП Кристиан Вигенин.

Той коментира напрежението между институциите и „състезанието“ между прокуратурата и бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков в публикуването на частна кореспонденция.

Не виждам нищо нередно в това бизнесмен с позиции в една държава да предлага кандидати за посланици там, особено, ако става дума за специфична държава, посочи Вигенин, който е и бивш министър на външните работи. Бобоков не е налагал грубо мнението си„, смята той.

Според него допустимо е президентът, външният министър да се допитват до мение. Той припомни, че кандидатите за посланици се предлагат от правителството, а президентът само издава указ за назначаването им.

По повод обвиненията към Бобоков за търговия с влияние, Вигенин риторично попита търговия с влияние ли ще бъде, ако след разговор с бизнеса по мярката 60/40 премиерът реши да я измени на 80/20.

Зам.-председателят на парламента защити диалога между институциите.

Прегледана: 46097

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече