Деница Сачева отказала инвалидна рампа за 2 деца с церебрална парализа?

0

Възмутителна история как 2 деца, живеещи в един и същи блок в София, са получили отказ от социалното министерство на Деница Сачева да получат финансиране за инвалидна рампа разпали социалните мрежи.

Родителите на двете хлапета с диагноза „Детска церебрална парализа“ кандидатствали по проект на ведомството „Достъпна среда“. Семействата решили да кандидатстват с надеждата, че достъпът до входа ще бъде улеснен посредством рампа, но не след дълго получили отказ. Още по-позорното е, че мотиви за него не са били получени, а комисията просто написала становище: „Против поради нецелесъобразност“, пише Lupa.bg

„Точка. Не подлежи на обжалване. Сестра ми и всички хора с нейната съдба се оказват нецелесъобразни. Не знам дали ме е яд, дали съм гневен или просто съм отчаян от „държавата“, в която живея и на която всички ние плащаме данъци. Или е всичко накуп. Не знам“, написа братът на едно от децата – известният клубен певец Васил Стоянов. 

И допълва: „А всички имат нужда от свобода на придвижване, свобода да могат да излязат навън или пък някак си да могат да се приберат без да се налага баща ми и майка ми например, който са страхотни и невероятни, но вече не са на 40 години, да качват сестричката ми стъпало по стъпало…“.

Прегледана: 42982

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече