Журналистът Венелина Попова: Да, възпалени сме, как Ви хрумна тази гениална формулировка, господин Борисов?!

0

Дългогодишният журналист в програма „Хоризонт“ на БНР Венелина Попова излезе с остър коментар срещу случващото се в държавата и наглостта на Правителството да остане на власт въпреки всичко. Журналистката публикува възмущението си в личния си профил във Фейсбук.

Ето и самата публикация:

Борисов щял да решава за оставката след заседанието на Европейския съвет. Защо? Чака да му кажат в прав текст, че трябва да се оттегли?

Не му ли стигна госпожа Мустафа, че сега искаш да го чуе от любимата си Меркел и от останалите премиери, някои от които коментира с толкова вулгарен език, който подхожда единствено на мутри – охранители. Вероятно на българския премиер все още му убягва смисъла на дипломатическия език, който е език деликатен, с намеци и условности, а не по Бай Ганьовски.


Второ – за каква стабилност с помощта на опозиционните партии бълнува Борисов на фона на изригналата като вулкан нетърпимост на гражданите към неговия дебелашко-просташки и корумпиран стил на управление, който е срам за всеки средно интелигентен българин, независимо дали живее в страната си или в чужбина.


В изказването си пред МС тази сутрин успя да каже един куп откровени лъжи. Най-опашата – че не се намесвал в работа на съдебната власт и в избора на главен прокурор. И както не се намесвал, така обяви, че накарал представителите на ГЕРБ във ВСС да гласуват за избора на Лозан Панов за шеф на ВКС. Селският хитрец и ученик на Тодор Живков знае, че това е най-перфидният начин да овъргаля в мръсотията на кочината и малкото опозиционери на корумпираната му власт.

А репликата му към правосъдния министър:“Забранявам Ви, Дани Кирилов да пишете във Фейбук. Възпалявате ги“, ще остане в премиерските анали. Да възпалени сме, как Ви хрумна тази гениална формулировка, господине от Банкя? Възпалени сме нивата на корупция, които постигнахте, от лъжите, които изричате всеки ден пред българските граждани без да Ви мигне окото.

За какви социални искания на протестиращите говорите, когато всеки ден организаторите на националния протест „Мутрите вън“ много ясно формулират фокуса на своя гняв – оставка на правителството Ви и на главния прокурор бухалка срещу политици и бизнесмени, които отказват да захранват кочината и да плащат данък „спокойствие“. И свикване на Велико Народно събрание с мандат до приемането на нова Конституция.


Каквото и да се опитвате да направите оттук нататък – и да увеличите минималната работна заплата, и да намалите възрастта за пенсиониране„ и да „сваляте звезди посред бял ден на избирателите си, няма да можете да реанимирате ГЕРБ като партия-носител на основните ценности на демокрацията. Дори и да се съвземете след тежкия удар, който се нанесохте сами; дори и да спечелите следващите избори с малко, ще съжалявате горчиво, ако се наемете отново да съставяте кабинет с мандата на Вашата партия. Не забравяйте това.

Прегледана: 45957

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече