Манолова откри операция „Чисти ръце“: Борисов, Нинова и Карадайъ да спрат партийните назначения в КЕВР

0

Време е за операция „чисти ръце“ по отношение на регулаторите. Борисов, Нинова и Карадайъ да оттеглят и да не правят партийни предложения за членове на КЕВР. Да има истинско, честно състезание и прозрачност при избора на председател на КЕВР. Време е регулаторите да спрат да бъдат клонове на партийни централи. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук, след като стана ясно, че ГЕРБ са оттеглили предложението си за председател на КЕВР в лицето на Пламен Младеновски.

Днес е хубав ден за българската демокрация и за българските потребители. ГЕРБ оттеглиха единствената кандидатура за председател на КЕВР. Призовавам след оттеглянето на предложението на ГЕРБ за председател на КЕВР, депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС да оттеглят и другите кандидатури, защото това са партийни назначения. Те са били в енергетиката и служат на енергийните дружества, а не на гражданите. Време е КЕВР наистина да е независим. Да се даде възможност на потребителските организации, на експертните организации, на гражданите да направят свои предложения за състава на регулатора и КЕВР наистина да е независим. Долу ръцете от КЕВР! Дами и господа народни представители, освободете КЕВР от партийния си натиск„, призова Манолова

Тя подчерта, че сред предложенията има бивш изпълнителен директор на Топлофикация, член на надзора на Топлофикация, партийни районни кметове и други лица на високи позиции, назначени от големите партии.

Партиите в парламента да сключат пакт за ненамеса в работата на независимите регулатори. След като изберат председател и членове на КЕВР, предложени от гражданите, депутатите да изтрият телефоните им и да не им се обаждат. Да ги оставят да работят независимо и да осигуряват баланс между потребителите и дружествата. Този регулатор до момента работеше по начин, диктуван от партийните централи, в интерес на големите, на икономически силните, на енергийните дружества. Време е това да бъде прекратено„, заяви председателят на „Изправи се.БГ“.

Прегледана: 43156

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече