Нинова отсече: Правителството се провали в борбата с Covid-19

0

Здравните мерки във връзка с коронавируса у нас изглеждат малко нелогични, а мерките в областта на икономиката и на социалната политика са неадекватни. Това заяви в Шумен лидерът на БСП Корнелия Нинова, която присъства на отчетно изборното събрание на общинската структура на партията, съобщава в. „Банкеръ“.

Когато бяха по-малко случаите на заразени, имаше драконовски мерки, които нанесоха тежък удар на икономиката и на социалната политика, а последиците ще ги берем наесен. Сега прави впечатление, че има повече заразени, мерките се освобождават, само коментирам, че изглеждат нелогично. Виждате, че нито мярката 60/40, нито кредитните линии, които са отворени за бизнеса и физическите лица, работят в полза на хората. Там правителството е в пълен провал“, коментира Корнелия Нинова.

Тя определи като „нелогично“ разхлабването на ограничения на фона на увеличаващ се брой случаи на коронавирус в страната. Предприеманите от правителството мерки за икономическо подпомагане Нинова смята за „абсолютно неадекватни“: 

По-рано премиерът Бойко Борисов заяви, че противоепидемичните мерки няма да бъдат допълнително затягани през юли и август, а ще се разчита на хората да се самоотграничават.

Прегледана: 45316

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече