НПО на Прокопиев стяга нов пуч под знамето и с лозунги на Божков?

0

Мрежата от НПО-та на задкулисието дори вече не крие, че менторите й се прегърнаха и дружно се опитват да съборят държавата и да се отърват от възмездието за престъпленията си, съобщава „Монитор“.

 Свързаното с подсъдимия разградски олигарх Иво Прокопиев спецзвено за удари срещу неудобните на олигарсите – Инициатива „Правосъдие за всеки“ готви пореден пуч – този път пред Съдебната палата. Организацията свиква сбор на пионките на задкулисието пред зданието без дори да се пробва да прикрие, че го прави в услуга на Прокопиев и аверите му – банкера-беглец Цветан Василев, с чиято лична организация БОЕЦ редовно прави акции, и подведения под отговорност по 18 обвинения от целия спектър на Наказателния кодекс хазартен бос Васил Божков, ужилил държавата с над 700 млн. лева и избягал от правосъдието в екзотичен Дубай. Последният дори е спуснал опорките, по които действа НПО-то, става видно от призивите на организацията във Фейсбук, която готви поредния пуч под надслова, казан лично от българския Ел Чапо в разговорите му с хора на Цветан Василев, в които признава, че разкешва за протестите в страната.

По подобие на слогана, произнесен от Божков в разговорите: „Няма леви, няма десни, всички сме бесни“ (бел.р. очевидно на опитите на държавата да раздаде правосъдие за хората, които я ограбваха в продължение на години), и НПО-то зове във Фейсбук за „обединение независимо от политическите пристрастия“ срещу звената на съдебната система, на които задкулисието все още не е успяло да сложи юзди. При това най-нагло твърди, че целта на протеста е да се „запази Съда от мафията“ на фона на факта, че именно мафията в България си има личен съдия №1 – председателя на ВКС Лозан Панов, който откакто е на поста обслужва именно обвиняемите и подсъдими олигарси с тълкувателни решения и питания в тяхна полза. И пак в тяхна полза е прокарал пипалата на мафиотския октопод във всяко ключово съдилище в страната. Последното лъсна съвсем явно от оневинителните присъди на първа инстанция за Прокопиев и бившите министри, посочени лично от него в кабинета „Борисов“1 Симеон Дянков и Трайчо Трайков по аферата EVN.

А докато НПО-то на задкулисието зове за поредния протест в полза на олигархията у нас, самият Ел Чапо продължава да подклажда пуча срещу държавността в България от Дубай. В пореден Фейсбук пост той лично поздравява платените си агитки, които пореден ден се опитват да окървавят протестите и без да крие задоволството си от разтрисането на страната зове за още безредици, които да спасят и него и нему подобните от истинското правосъдие – онова, което да ги накара да си платят за престъпленията.

Прегледана: 47117

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече