Очаквано! Ченгета масово обмислят да напуснат ГДБОП. Опасяват се, че службата ще се превърне в шпицкоманда

0

Ченгета масово обмислят да напуснат ГДБОП и да отидат в други структури на МВР, научи Фрог нюз от свои източници във ведомството. Това се случва след акцията на прокуратурата и дирекция “Вътрешна сигурност”, при която бяха задържани двама висши антимафиоти от отдел “Борба с наркотрафика”.

Любопитното е, че същото са готови да направят и ченгета от областните дирекции на полицията в страната. Болшинството също са от отделите за противодействие на наркобизнеса. “Тънка е границата между оперативен контакт и престъпна връзка. Вървим по тънък лед и всеки неудобен оперативен работник може да бъде уличен в престъпление, ако стане неудобен за началниците. “Играта” с уличните наркодилъри и техните босове е зловеща. Всеки гледа да нареди някого, както и всеки се опитва да си купи позиции в полицията и прокуратурата”, признаха източниците ни. 


В ГДБОП усилено се коментира и друг нелогичен факт. След акцията срещу двете ченгета, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов подаде оставка без да станат ясни какви точно са причините.

За това на този етап се смята, че те са морални. В същото време ресорният зам.-директор, който пряко е отговарял за ресор “Наркотици” Любомир Янев, е издигнат за нов директор. Това донякъде потвърждава, макар и конспиративно коментираната теза, че Спиридонов е махнат, за да може премиерът Бойко Борисов да остане без най-верния си човек в службите. Има опасения, че с издигането на Янев, който се счита за близък до кръга на Иван Гешев, ГДБОП ще се превърне в новата шпицкоманда.

Материалът е на Frognews.bg

Прегледана: 44444

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече