Парадокс! Главният прокурор се е утвърдил като гарант за невъзможното право

0


Пред БНР д-р Николай Михайлов определи като безпрецедентен акт на посегателство срещу този, който олицетворява нацията, „нахлуването на въоръжени да зъби“ представители на прокуратурата в президентството.

Д-р Николай Михайлов, снимка: http://www.big5.bg/

Случващото се е кавър версия на протестите от 2013-а, доколкото е взрив на опит да се инсталира на ключова позиция чудовищна фигура. Сега станахме свидетели на една рейдърска акция на прокуратурата в президентството.

Това е нещо юридически и политически невменяемо. И понеже има една поредица от невменяеми актове, заедно с компромати, които нахлуха през образите от телевизионните новини, свързани с премиера – чекмеджето му и неговият револвер – стана ясно, че този политически образ, който наследихме в резултат на 30 години преход, става пределно отвратителен и напълно нетърпим. Това роди този взрив на осъзнаване, че така повече не може.

Българите имат много остра интуиция за безобразие на образите – така беше с Делян Пеевски през 2013 година, така е и сега с тези антропологически близнаци Бойко Борисов и Иван Гешев.

Те са свързани не само по логиката на тяхната зависимост и по логиката, че си разпределят услуги, а и по силует – по характеристиките на човешкия тип. Това много усили ефекта и произведе това взривно недоволство на хората, които въпреки епидемията се явиха на улицата, за да изразят това.

По-нетърпимият феномен е този на главния прокурор, защото той се е утвърдил като гарант за невъзможното право в България.

Безобразието на обстановката в България е, че Васил Божков е праведник, който атакува грешника Гешев.

Това взривява съзнанието и допринася за нетърпимостта на ситуацията.

Нямам съмнение, че Божков се занимава сега с усилване на протеста. Че тези хора, които правят опит за атакуване на полицията и за запалване на факли – вероятно са платени от него, нямам представа технологията каква е.

Проблемът на ръководителите на протеста и на протестиращите, че те са в процес на компрометиране отвътре. Това, което прави Божков, е добре дошло за г-н Гешев. Това прави цялата картина абсурдна.

Борисов сега е застрашен политически заради това, което „произведе“ главният прокурор.

Прегледана: 46588

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече