Плевнелиев се произнесе: Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален

0

„Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален“. Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017).

Това, което се случва, сме го виждали и преди – граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин. Не са нормални обаче действията на президента Радев. В протестите участват и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза “всяко упорство увеличава риска от хаос”. Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация„, коментира Плевнелиев.

Очаквам, че той ще продължи с действията си. Това му изнася. Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете”, каза Росен Плевнелиев. 

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила. “Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност“, посочи президентът на България (2012 – 2017).

Нека институциите се занимават с по-смислени каузи, отколкото да водят безсмислена битка.   Прогнозирам, че няма да има предсрочни парламентарни избори„, заключи Плевнелиев.

Прегледана: 44531

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече