Социалистът Румен Гечев: България се управлява от много време от ДПС и ГЕРБ

0

Когато се организират протести и се бута законно избрано правителство, това не е чупене на държавата. Българското общество се плаши със служебно правителство, което е разписано в Конституцията на всяка страна като преход от едно правителство към друго. Представя се като много страшно нещо, а всъщност е съвсем нормално. Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев пред БНР.

Възможността на ДПС да маневрира при такива обществени протести не е толкова голяма- колкото през 2014 година, защото характерът на този протест е различен“. Депутатът припомни, че тогавашните протести са били напълно основателни срещу назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС, но след това били добре смазани финансово, докато сега протестът е спонтанен.

България се управлява от много време от Движението за права и свободи и ГЕРБ. Трябва да се излезе пред обществото и да се каже: “Ние подкрепяме това правителство, ние гласуваме за него, ние не сме опозиция“, тъй като всички ключови гласувания, с които ГЕРБ са прокарвали техни закони, най-вече закона за бюджета, имат фактическата подкрепа от Движението за права и свободи“, коментира депутатът от левицата.

По повод поисканите оставки на тримата министри, Гечев заяви, че проблемът е в това, че са министри на финансови потоци. „Със скриването на оставките стана ясно, че се реализира вариантът, в който това са министри на ДПС, които Борисов иска да уволни и да разкачи двата съда- единият на ГЕРБ и другият на ДПС. След изказването на г-н Гешев, че няма да си подаде оставката, стана ясно, че ДПС кара влака и докато лети към Брюксел г-н Борисов, те му пращат посланието “Борисов, Вие сте г-н никой“, заяви социалистът.

Председателката на парламента, г-жа Караянчева, трябва да бъде питана всеки ден защо тя не взима мерки за Пеевски. Това е единственият депутат в света, който не идва на работа, а в Конституцията е записано, че депутатът е длъжен да се явява на работа всеки ден, длъжен е да се явява на всяко заседание на Народното събрание“, каза Гечев. Депутатът от БСП отправи въпрос към Г-жа Караянчева защо тя разписва всеки ден и извинява отсъствията на депутат, който се е поставил над парламента.

Главният прокурор си е помислил, че е над Господ, едва ли не, и той не дължи никакви обяснения на парламента, а съгласно закона, ние парламентаристите можем да го каним, и да искаме от него отчет всяко тримесечие. Той мълчи с дни, не предприема никакви акции след като стана ясно на целия свят, че това е чекмеджето на премиера на България, това са неговите пистолет и спалня“, възмутено заяви депутатът от левицата.

Прегледана: 46426

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече