Томислав Дончев отсече: Не обмисляме да подаваме оставка

0

Не обмисляме оставка на кабинета”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

„Това, което се случва на площада е демокрация. Съжалявам, че не мога да заведа студентите си там. Опитвам се да чуя всяко недоволство. В такава ситуация политиците трябва повече да слушат и по-малко да говорят. Имаме типичен сблъсък на партиен и държавен интерес. Не очаквам да загубим депутати, ако протестите продължат. Организирането на протест в подкрепа на действащо правителство е странен жанр, но имаше повод – приемането на България в чакалнята на еврозоната”, поясни той.

Не мога да разбера как от години говорим за корупцията в България и когато има някой, който се бори срещу корупцията, това става лошо“, каза още Дончев. Аз се надявам това напрежение да се катализира, да излезе човек, сред протестиращите и да каже конкретни искания, добави Дончев.

Ако целта е да се опази властта, това означава, че нямаш цели. А ние цели имаме„, категоричен бе той.

„Щом има усещане за несправедливост означава, че всички политици, в това число и ние, не сме си свършили назад във времето работата. Най-лесно е да накараш едни хора да вдигнат юмрук, тогава няма как да не спечелиш одобрението им“, каза Дончев.

Прегледана: 46079

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече