Христо Иванов категорично: Ние сме готови и сме тук, за да кажем: Оставка, мутро!

0

Мястото ни е пред Съдебната палата, защото тук е бухалката, която днес ясно декларира, че ръката, която я държи, е ръката на Пеевски и Доган. Гешев наруши Конституцията. Това е ясна декларация за война срещу правовия ред и принадлежността на Гешев към Сарая.

Това заяви бившият правосъден министър Христо Иванов от протеста, който в момента се е пренесъл пред Съдебната палата, съобщава Frognews.bg.

Демонстрацията започна пред президентството, а по-късно се прехвърли пред Министерския съвет. Протестиращите се отправиха към сградата на храмът на Темида, където се предполага, че в момента се намира главния прокурор Иван Гешев.

Ето какво каза още Христо Иванов:

Гешев наруши конституцията, атакувайки Президентството. Независимо от това кой е президент и дали сме съгласни с всичко, което е правил, това е ясна декларация за война срещу правовия ред и принадлежността на Гешев към Сарая“, отсече Иванов и припомни, че вчера държавният глава излезе с изявление, в което потвърди, че гардовете от „Росенец“ са част от службата.

Радев посмя да каже и още нещо – че трябва да спре охраната на Пеевски и Доган с нашите пари от нашата държава. Това не могат да го направят, защото те имат нужда. Не защото са бедни, а защото искат да се вижда, че държавата е зад тях, законът е под тях, че държавата ги обслужва. Че те имат право на нашите данъци. Затова няма да се откажат от тази привилегия„, посочи още Иванов.

Той бе категоричен – атаката на главния прокурор днес е опит да се запуши устата на президента.

Днес Борисов също отказа да поеме отговорност чрез своите представители в комисията, която определя лицата, които ще се ползват с охрана. Отказ да застане зад решението. С това той декларира, че е зависим от Сарая и не може да върне българската държава и законност. Затова поисках оставката му. Ние сме готови и сме тук, за да кажем – оставка, мутро!„, заяви Христо Иванов.

Прегледана: 47943

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече