Христо Иванов: МВР се контролира от Пеевски, Горанов трябва да подаде оставка, а после и правителството

0

Ако не си от ГЕРБ, не си министър в тази държава, но ако не си от ДПС, изобщо не знаеш какво е да си министър…Г-н Борисов, както видяхме и от действията на МВР, които не се подчиниха на кмета от ГЕРБ, който се щураше и викаше, че това е грешка, но полицията не го послуша, а той е принципал. И след това премиерът поиска главата на шефа на областната дирекция на МВР, а вътршният министър не я взе. Това министерство директно се управлява от Пеевски. Това каза пред БНТ лидерът на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов.

Отидохме в “Росенец” не за да дразним НСО, а като български граждани, за да покажем, че това е държавна земя. Нашето отиване в Росенец е проекция на правни действия, за да може целият този възел от лъжи и решения относно нефтобазата да бъде разплетена. Трябва да има предсрочни избори, ние сме готови и гражданите са готови, каза той. „Господин Борисов е изпаднал в много тежка загуба на връзка с реалността, живее в някакъв конспиративен свят и му е време за почивка„, обяви Иванов и призова за предсрочни избори.

Социологията в България е част от пропагандата на правителството, както и на управляващите, включително и БНТ, затова Кошлуков оставка, посочи Христо Иванов. Според него за следващия парламент „край тъч линията загряват цяла плеада нови субекти. Това, което виждаме, е че в следващият парламент ще има много нови формации. Виждаме да загряват Мая Манолова, Слави Трифонов.

Демократична България“ е готова за избори, каза той. Обединение с Борисов няма как да има, защото това означава обединение с Пеевски. Обединение може да има за принципни неща като промени в съдебната система. Прокуратурата трябва да бъде изведена от съдебната власт, иска той.

Христо Иванов посочи, че на улицата излизат хора, които не са част от обичайните политизирани групи хора, а виждат следващата зима като изключително труден период за себе си. Те виждат, че държавата се е превърнала в една бухалка. Как не ви е срам от това, че българската прокуратура се превърна в политически играч и се занимава с политически играчи, запита бившият правосъден министър.

Отмени презумцията за невиновност, за което ние ще сезираме Европейската комисия. Занимава се с политически атаки и ежедневна реч на омразата през устата на главния прокурор. Публикува доказателства избирателно, абсолютно извън всякакъв стандарт на наказателния процес„, обясни Иванов.

Аз бруталност не искам към никого. Това което виждаме е зверско беззаконие от страна на прокуратурата. И затова Гешев трябва да си ходи, но не просто да бъде сменен, а прокуратурата трябва да бъде реформирана, защото ако заменим едната бухалка с другата- Франтишек да кажем, какво от това“, попита Иванов. Работа на политиците е да оказват натиск на прокуратурата да си върши работата. Съдът е този, който трябва да бъде независим„, настоя Иванов.

Главният прокурор окончателно загуби претенцията да бъде на тази длъжност, когато каза, че не си е причинил да чете това, което публикува Божков и че няма да разследва, заяви Иванов Искам прокуратура, която прилага закона еднакво за всички.

Това, което виждаме, е зверско беззаконие от страна на прокуратурата и Гешев трябва да си ходи. След като той си замине, прокуратурата трябва да бъде реформирана радикално„, настоя бившият правосъден министър. Божков продължава да не бъде разпитван от прокуратурата, каза още той. Кога ще видим разследване на спалнята на премиера със същата бруталност, каквато видяхме в Президентството, попита лидерът на Да, България.

Той поиска и оставката на финансовият министър Владислав Горанов, заради липсващите такси на Васил Божков и заради това, че Лукойл продължава да бъде монополист в сектора с горивата. „Затова политическа отговорност не беше понесена.“

Според Иванов управлението няма абсолютно никакъв ресурс да осигури влизане в Еврозоната, защото това означава много тежки реформи, които тези хора не могат да направят. Едно от нещата, които трябва да се случи е Кошлуков да бъде отстранен от БНТ, каза още той.

Прегледана: 48027

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече