Васил Божков: Време е за смяна, партия „Българско лято“ ще затвори кръга

0

След месеци заявки, че ще се включи в политическия живот на България като противник на управляващата „хунта“, обвиняемият хазартен бос Васил Божков официално обяви старта на проекта си „Българско лято“.

На сайта си „платформата за директна демокрация“ критикува политическата система в страната и обявява, че по прозрачен начин ще излъчи своите представители и политиките, които те ще защитават.

Новата структура „е създадена и ще бъде подкрепена от Васил Божков. Той я предоставя на българските граждани, независимо къде се намират по света, като алтернатива на досегашното управление и политическа власт“, става ясно от публикация на страницата.

Целта е ясно посочена – превръщане в партия и участие в парламентарните избори.

На сайта могат да се регистрират доброволци и партньори, които ще започнат да пишат програмата на бъдещата политическа сила. Домейнът е регистриран в началото на юли и е платен само за една година напред – необичайно решение за политически проект с амбиции в далечна перспектива. Данните за контакт с администраторите на сайта са заличени.

„На 15.06.2020 г. след вашето гласуване стартирах проект „Българско лято 2020“. Първият етап беше успешен – народът се събуди, #хунтата ще падне всеки момент. Днес преминаваме във втори етап – създаване на политическа сила, която да възстанови България от Третата национална катастрофа. Аз съм първият, който се регистрира за участие на платформата“, обяви самият Васил Божков във Фейсбук от Дубай, като допълни, че на сайта на „Българско лято“ ще публикува своите „виждания за бъдещето на проекта“.

Там в момента е публикувано анимирано видео, което започва със следния текст, прочетен зад кадър:

Група приближени и спонсори имат партия, печелят, попадат в парламента, влизат в правителството, местната власт, държавните институции. Политиците заживяват сладък живот, откъсват се напълно от своите избиратели, създава се неразрушима корупция, стават недосегаеми. Когато стане време за смяна, себеподобни идват на мястото на предишните, никой не засяга никого. Кръгът се затваря“.

Източник: Bg-voice.bg

Прегледана: 55067

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече