Журналист към Борисов: Омерзително е да се молите на политически изнудвачи за подкрепа. Историята няма Ви прости това!

0

След сагата с Истанбулската конвенция българското общество отново е взривено. Този път от един нескопосан проект за нова Конституция. Минаха вече 10 дни откакто този проект доби публичност. И нито един авторитет не се изказа в негова защита. НИТО ЕДИН!

С тези думи започва полтическият анализ на журналиста Валерия Велева относно ситуацията в държавата и напъните на управляващите да останат максимално дълго на власт.

Валерия Велева, Снимка: „Стандрат“

Напротив срещу „недоносчето” се обявиха: всички юристи-конституционалисти,цялата адвокатура, прокурори и следователи, БСП и всички други леви партии, партиите от десния спектър, коалиционните партньори от ВМРО, президентът, бивши велики депутати, бивши правосъдни министри, бивши премиери, университетски преподаватели, анализатори, общественици. Само Синодът още не се е изказал.

Десет дни цялото общество се занимава с тази тема и сипе гневни коментари и негативни оценки по ГЕРБ, по авторите на проекта, по премиера и правителството. Това е огромна негативна енергия.

Факт е, че успяхте, г-н Премиер, да насочихте общественото внимание към тази изкуствена за момента тема. Но това не Ви донесе позитиви. Напротив! Обединихте обществото срещу себе си и ГЕРБ така, както се стана по времето на Истанбулската конвеция.

Тогава ви подведоха. Сега се случи същото.

И понеже всички разумни аргументи срещу проекта вече са казани, а чуваемост липсва, народът почна да се смее и да се подиграва на властта.

Това е преломен момент, г-н Премиер!

Когато една власт е станала обект на подигравки, тя вече не е власт! Когато изправите по медиите председател на парламента, шеф на ПГ на ГЕРБ и шеф на бюджетна комисия, а народът ги приема като „трите каки”, при това с основание, защото те наистина са неадекватни по темата, Вие вече сте ги похарчил!

Да, „трите каки” бяха смешни в незнанието си по конституционализъм.

Смешен беше правосъдният министър. Толкова смешен, че не можа да понесе тежестта на подигравките.

Сега на ред с подигравките сте Вие, г-н Премиер.

Където и да отидете, каквото и да направите, ще Ви следва ехото на народния смях. В тази обстановка е абсурдно да се проведе смислен конституционен дебат. Казват Ви го всички! Унизително е да броите откъде ще Ви дойдат гласовете до 120.

Омерзително е да се молите на политически изнудвачи за подкрепа. Не легитимирайте шмекерите като конституционалисти! Историята няма Ви прости това!

Оттеглете този проект, г-н Премиер, за да запазите честта и достойнството на българската държавност!

Свалете тази тема от днешния дневен ред, защото нито Вие, нито този парламент имате легитимност, за да пристъпите към най-върховния законодателен акт.

След години нищо от това, което сте построил, няма да се помни, но ще се пише и знае как на инат на цялото общество сте тръгнал да правите Конституция и всички са оценявали това като „смехотворно” и „нелепо”.

Защо искате да бъдете смешен, г-н Премиер?

Автор: Валерия Велева

Източник: „Епицентър“

Прегледана: 53702

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече