Любомир Дацов: С повишаването на доходите правителството си купува симпатии

0

Увеличение на заплатите в държавната администрация за служители, които работят на „първа линия“ в условията на корона вируса. Надбавки за пенсионерите и пари за бизнеса, който пострада от кризата – това обеща кабинета преди дни.

Ако ситуацията не беше толкова политизирана, колкото е в момента, щяхме де си помислим, че някой е измислел добра икономическа мярка. Това действително е свързано с усилията, които някои хора полагат в борбата с коронавируса, друг е въпросът доколко е ефективна“, коментира в предаването „Тази сутрин“ по БТВ бившият зам.-финансов министър Любомир Дацов.

Според него много изследвания показват, че по време на криза, една от добрите и работещи мерки, е именно вдигането на доходите, особено свързаните с пенсионерите.

В случая това, което е ръководило правителството да обяви тези намерения, всъщност няма нищо икономическо. Повечето от мерките, които бяха обявени като антикризисни, всъщност са насочени към потушаване на напрежение или „купуване“ на симпатии“, смята Любомир Дацов.

Бюджетът се държи изключително спестовно към тази ситуация, категоричен беше той.

Прегледана: 50287

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече