Писателят Димитър Недков: Народът и младите никога вече няма да повярват в идол

0

„Най-актуалната тема днес след тази пандемична обстановка – навсякъде витае въпросът за бъдещето. Свидетели сме в българския модел на това, което се случва по площадите. Повечето от тези млади хора искат да променят нещата“, каза за „Денят ON AIR“ писателят Димитър Недков.

Според него това е последното младо поколение на България, което има остатъци на национално самосъзнание.

„Децата не са виновни, ние сме грешниците. Ние допуснахме през Прехода няколко компрометиращи събития, самоизлъгахме се в надеждите си за демокрация. Вече никога този народ и младите хора няма да повярват в идол или месия“, отбеляза Недков.

По думите му младите хора трябва да се самоорганизират и да си направят своето „училище“ за гражданство.

„Защо досега нашият елит не се замисли за националното самосъзнание? На улицата виждаме един пърформанс, но това не е страшно. Те ще изживеят своя площаден пубертет, но не трябва да им се месим“, коментира писателят в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че не е фалирал Сорос, а философията, която Сорос е откраднал и превърнал в доходоносен бизнес.

Друг много сериозен проблем е девалвиращият български патриотизъм. Демокрацията е проблемен термин в целия свят, ние не можахме да разберем що за чудо е това нещо. Преди всичко демокрацията е духовно състояние, която да гарантира вътрешния баланс в душата на човека. 30 г. думата „бъдеще“ беше изключена от всички видове управления“, посочи Димитър Недков.

Според него на протеста няма работа която и да е било политическа сила.

„Младите да не се поддават на това друг да формулира мислите им. Нямам моралното право да отида сред тези деца, защото нося греховете за това те да са днес на площадите“, категоричен бе Недков.

Прегледана: 53002

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече