10 поправки на Конституцията

0

Вицепремиерът Марияна Николова (секретарка на Бачо Валери и почетен гражданин на Калининград) обяви: „Един основен закон като конституцията не може да бъде статичен, а трябва да бъде променян“.  Длъжни сме да признаем, че тази държавница с червена мантия на черни точици е безусловно права!


Американската конституция например има 27 поправки – първите 10 са от 25 септември 1789 – за свободата на изразяване, правото на носене на оръжие и т.н. 
Нашата Конституция също има нужда от някоя и друга поправка, най-вече поради това, че премиерът Бойко Борисов се чуди какво още да измисли, за да клинчи и да се мотае с оставката.
Молим гражданите да не се смущават, че Основният закон се бъзика по лични причини. Все пак не говорим за каква да е личност, това не е Сульо Филанкишиев, а Крали Марко, Тодор Живков, Хитър Петър и Бай Ганьо в едно! 
Ето какви поправки се предвиждат за българската конституция, така че да стане адекватна на текущата обстановка и актуалните предизвикателства. 
***
Първа поправка. Свобода на словото на премиера. Майката на всички свободи и изразявания! Премиерът има право да псува, да унижава, да си бърше сополите в дрехите на подчинените, да възпитава с пържолки и чембери. Той трябва да бъде абсолютно свободен в развитието си, защото е цар, пожарникар, психиатър, възпитател, учител и строител на цялата нация. Нека се изразява свободно и неограничено – с 200 км/ч. 
Втора поправка. Право на оръжие на нощното шкафче на премиера. Премиерът има право да се пази от бандити, леки жени и приближени. Близките сътрудници на премиера търпят най-много унижения от него и естествено, трупат човешка злоба, никой не е дотолкова предан, че да изтърпи издевателствата му, без да натрупа в душата си планини от ненавист. Затова трябва да е готов на всичко и винаги нащрек за самоотбрана. Не се знае на кой сътрудник в кой момент ще му писне да го чемберят и пляскат по задника. 
Трета поправка. Право на повече лъвове в герба. Няма да се ограничаваме и по тая част! Нека има повече лъвове в герба, поне колкото в ямата на пророк Данаил. 
Четвърта поправка. Националният герб вече ще се нарича ГЕРБ – с цел сливане на Партията с националните символи. Това даже трябваше да е Първа поправка, но ни дойде с четвъртия акъл. 
Пета поправка. България е социопатска държава. По-модерно звучи от „социална“ и съкращава държавните разходи. В общество на социопати най-добре се оценяват проявите на солидарност и социална чувствителност. Ако всички и най-вече държавата проявяват ежедневно грижа и съчувствие, жестовете на милосърдие и подаяние губят пиарска стойност. Друго е на оскотял човек да му подхвърлиш пържолка – ще целува крака, ръце и скутове до припадък. 
Шеста поправка. Право на челобитие. При подаяние за научен институт академиците и професорите задължително се строяват пред премиера и медиите, целуват ръка, благодарят на висок стил, но така, че да разбере и прост човек, покланят се и казват: „Това е първото правителство, което на дело показва, че науката и просветата за него са приоритет“. Това от години е практика, но трябва да се запише и в Основния закон, за да стане абсолютна норма! 
Седма поправка. Осъдителна инициатива на прокуратурата. Всички с изключение на Премиера и Главния прокурор са виновни по рождение, без нужда от доказване на противното – заради първородния грях. По свое усмотрение Премиерът и Главният могат частично и временно да разширяват кръга на „правите, когато съгрешат дори“. 
Осма поправка. Право на контрапротест. На всяко гражданско действие трябва да има държавно противодействие с гражданска привидност и използване на обществен ресурс. При изостряне на политическата обстановка гражданският сектор се национализира изцяло. 
Девета поправка. Право на преразпределение. За да се развива бизнесът в полза на народа, властта има право на икономическа инициатива и преструктуриране на частни бизнеси в полза на държавата, която най-добре знае на кого да дава пържолки и на кого – чембери. 
Десета поправка. Пълно сливане на всички власти в единна бухалка. За постигане на пълна и окончателна заедност се почва от горе – единни власти, единен народ! 

Автор: Г-н БАЛЕВ

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 52466

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече