Дори при политически титан като Бойко Борисов има изчерпване

0

Когато два месеца и половина постоянно има протести, няма как да не доскучае. Дори при политически титан като Бойко Борисов има изчерпване. За толкова време всичко може да се каже и то поне по два пъти. Макар че ако всичко казано се разбираше, изобщо нямаше да има нужда от два и половина месеца на протести. И когато има такова натрупване на материал, неизбежно е времето и за малко ретроспекция.

Например – вие какво най-много не харесвате в сегашното управление? То едно да беше … Та на въпроса – не харесвам това, че съсип(в)а умствения ни потенциал. Убива го така, както би трябвало коронавирусно лекарство или ваксина да убива COVID-19. Едно от поредните и вероятно далеч не последно по ред доказателства лъсна на 20 септември.

Тогава стана ясно, че българин е водеща част в усилията да бъде разработено ефективно лекарство и за профилактика, и за болнично лечение срещу COVID-19. Чудесна новина – българин да е с важен принос за такова нещо. Обаче освен да се потупаме по гърдите и по гърба, друг практически бонус за нас няма да има. Защото проф. Димитър Станчев Димитров работи в Университета в Питсбърг.

С други думи – за България някоя и друга хвалебствена дума и мимолетно светнал прожектор ще има, а за такива като Канада и САЩ ще има много пари и практическа възвращаемост, ако (дано е когато) лекарството бъде завършено. Защо проф. Димитров не можа да направи това, което прави сега, така че да спечели България?

Защото 10+ години все си говорим за асфалт, за това. Асфалтът прави да е гладко. Изглажда мозъчните гънки. Парадоксално де, защото у нас асфалтът не е точно равен – но хайде да не давам примери. Я все пак един, че герберските тролове ще тръгнат да асфалтират – 2019 година и булевард „Васил Левски“ във Варна. Отиде г-н Борисов да го открие, заваля и варненският кмет Иван Портних трябваше да обяснява как булевардът още не бил в експлоатация …

Такива ми ти работи – така се пропускат милиарди. Така се пропуска по-добрият живот. Така се влиза в кафявото и злобно ежедневие, а не в това на нови и нови открития, на задоволство от постигнатото, на желание за работа да постигнем повече и нещата да станат още по-добри. И единствената ми чуденка е дали в България става така защото от тиква каляска прави само кръстницата на Пепеляшка, а не Кръстникът, или от всяко дърво свирка не става?!

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

Прегледана: 47023

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече