Борисовият рестарт съвсем заби: Трите вещици от „Макбет“ ли ще пишат Конституция?

0

Борисовият конституционен рестарт съвсем заби – все едно джипката се е залутала в квартал с объркана мрежа от глухи и еднопосочни улички

Друго сравнение – рестартът на Борисов е като ъпдейтите на Windows 10. На тази операционна система непрекъснато излизат някакви обновления, заради които компютърът все иска да се рестартира и да си джурка файловете с часове, пише г-н Балев във вестник Сега.

Това е т.нар. „технологично време за някои процеси“.

С повече късмет технологичното време за недорестарта може да се удължи до свикване на редовни избори, а дотогава хем ще се имитира опозиционност между ДПС и ГЕРБ, хем няма да се налага наистина да се джурка Конституцията, което си е сериозна работа, колкото и безгрижно отношение да имат някои лидери към поданиците и държавата.

ДПС след дълго умуване обяви, че няма да подкрепи герберските новоконституционни предложения.

ГЕРБ обаче ще продължат да си събират 120-е подписа за внасяне на проекта (и ще ги съберат), но едва ли ще досъберат 160 гласа в зала – колкото им трябват, за да се свика Велико народно събрание и там вече да се разджурка наистина Основния закон.

Всичко това върви под една привидност – че уж се отговаря на някаква обществена потребност, докато всъщност целият зор е от съвсем друго естество.


Управлението на Борисов и особено третият му мандат минава под лайтмотива на едно настойчиво подозрение, което за много хора е убеждение – че ГЕРБ и ДПС са опоненти наужким, а в някои сфери сътрудничеството им е толкова голямо, колкото големи са сбъднатите им мечти за порции, порции, порции.

Част от действията на Борисов по овладяването на най-тежката криза в управлението му минават под знака на още една привидност – разделяме се с този и онзи заради подозрения в обществото за връзки с ДПС и конкретно с депутата, бизнесмен и медиен магнат Делян Пеевски. С този мотив бяха отстранени няколко министри, а за Н. Ангелкова и Д. Кирилов няма дори мотиви – те са с немотивирани оставки. На пророк Данаил даже май няма да му приемат оставката, каза коалиционният партньор ВМРО.


И така – един партньор спъва едно движение, друг партньор спъва друго движение, властта плете крака, но Борисов не се предава и това негово упорство става дори леко трагическо. И антипожарникарско – премиерът стърчи на поста си като Гюро Михайлов сред пламъците.


Разводът на Борисов с ДПС е сложна работа.

С тайна любовница раздялата може да е по-тежка от развод. Сложно и почти невъзможно.

Хем нямате нищо общо и сте само колеги, че и конкуренти, хем трябва да делите бизнеси, които официално не са ваши. Вече като не сме гаджета, ама се виждаме всеки ден, какви сме?

Примерно – фирма ИПОН охранява складове на разпиления „Булгартабак“.

Но ИПОН не е на Борисов, а на Братовчеда Ради, с когото ББ дори се бил бил в Банкя (самопризнание на Борисов). „Булгартабак“ пък няма общо с Пеевски, макар че в складовете му се търкалят изтърбушени бараки на LAFKA. Ха сега разделяй и владей, ако можеш!


Имам едно невинно предложение на добра воля.

В тия тежки времена на корона и спъната икономика; в тия времена, когато за спасяване от политическа криза я превръщат в конституционна; в тия времена на сложни партньорства и невидими катарзиси – извикайте Трите вещици от „Макбет“ да напишат една Конституция, да направят магия за полураздяла на Огромното трио и да превърнат Борисов в Шотландски боец! (Макбет е шотландец.)

И ще настане такава стабилност, че само си викам – това ни липсва!

Автор: Г-т Балев

Източник: Actualno.com

Прегледана: 53621

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече