Деница Сачева обяви: Управляващите са репресирани жертви от протестиращите

0

Социалният министър Деница Сачева обясни, че вижда управляващите като репресирани от протестиращите граждани, които ги преследвали навсякъде и прекалявали с протестите. „Имаме тежък дисонанс между думи и дела, не може да се иска върховенство на закона и да се нарушава законът непрекъснато„, коментира Деница Сачева пред бТВ.

Причакването на политици пред БНТ е нещо, което е двоен стандарт в това, за което се борят хората. Дори да не харесваш някого, нямаше право да заглушаваш този глас„, отбеляза социалният министър.

Според нея протестиращите политици трябва да уважават различното мнение, включително и когато подкрепят или не подобен тип протести.

Властта е легитимна, когато е избрана на демократични избори, такъв е случаят и с нашето правителство„, каза още Деница Сачева.

Според нея вариант за подаване на оставка на правителството не се обсъжда, а само теми от обществен интерес – Изборният кодекс, проектът за конституция и актуализация на бюджета.

Нашият фокус е работата, която трябва да свършим за хората. Ако опозицията не желае да подкрепи актуализация на бюджета с повече пари за пенсионерите, бизнеса, или не желае да участва в дебатите, това са въпроси към тях. Това, което ние трябва да го свършим, ще го свършим и ще го предложим като решение за хората„, обясни Сачева.

За насилственото извеждане на майки от „Системата ни убива“ от сградата на парламента, тя посочи, че има ред за влизане в Народното събрание: „Този ред е за всички, не е направен за Мая Манолова“.

Според министъра целта на протеста в парламента е провокация и да се влезе в медиите на всяка цена. „Майките на деца с увреждания са с представители на „Изправи се.БГ“, които ще участват в следващите избори, виждам порочно нещо в това да се злоупотребява с тази кауза“, каза още Сачева.

Тя влезе в спор и със съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов. Преди няколко дни той коментира твърденията на Бойко Борисов, че Румяна Бъчварова го е вкарала в политиката през задния вход. „Никога не съм влизал през никакъв заден вход… Бърка ме с Деница Сачева, очевидно“, каза Иванов.

Не мога да му отвърна със същото, защото той не е често в моите мисли, разговори с дъх на яхния не са моя специалитет. Това е опитът му да заеме поза, когато е дезертирал от отговорност, визирам оставката му като министър на правосъдието и нежеланието на Радан Кънев да заема поста председател на правна комисия. Моето его отдавна е задоволено, подобен тип разговори са недостойни„, коментира Сачева.

На въпрос на водещия дали преди години е изричала думите: „Директори на общински фирми по места са принуждавани да стават членове на ГЕРБ, за да запазят работата си, т. нар. подкрепа за ГЕРБ се основава на страх и репресии“, Сачева призна, че е изричала тези думи по време на предизборната кампания през 2013 г.

Аз съм член на партията, така че очевидно съм приела политиките на партията. Станах член (на ГЕРБ) миналата година. Искам да се занимавам с политика и 2013 г. ясно съм заявила, че искам да се занимавам с политика. Тогава бях кандидат за народен представител от ДСБ, участвах в предизборната кампания изцяло със собствени средства. Подадох молба за членство в ДСБ, не бях приета в ДСБ. Мислите ли, че отказът на Радан Кънев примерно да ме приеме в партията би трябвало да бъде достатъчно основание за мен да не се занимавам с политика? През всички години, в които съм се занимавала с политика винаги съм работила в дясното пространство и винаги съм работила по отношение на политики, които вярвам, че са полезни и нужни на хората. Аз кандидатствах за членство в ГЕРБ и съответно бях приета. Това беше моето решение да кандидатствам там, бях приета, работя, правя политики, в които вярвам“, категорична бе Сачева.

Евродепутатът от Демократична България публикува изказването на Сачева в профила си в социалната мрежа и написа само „Съжалявам…“

Източник: Mediapool.bg

Прегледана: 48584

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече