Емануил Йорданов: Основният виновник се укрива като партизанин

0

Не мога да разбера защо на двама души им е толкова трудно да си подадат оставките и искат българският народ да протестира едва ли не до Коледа, за да се сетят, че трябва да си тръгнат.“ Този коментар направи в предаването „Преди всички“ Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи. Много е ясно как цялата тази ситуация може да бъде разрешена, допълни Йорданов пред БНР.

„За пореден път ни отклоняват вниманието. Противопоставят две групи хора – от една страна полицаите, от друга протестиращите и като че ли в тази ситуация се забравя кой е основният виновник за това положение. А той се крие някъде – в кабинета си, в джипа си. Вдигнал е ръце и чака едва ли не нещата да се разрешат от само себе си. Потърпевши са както гражданите, така и полицаите“, смята бившият вътрешен министър.

Когато човекът, който трябва да носи основната отговорност, се укрива като партизанин и яде кашкавал в някоя мандра, не може да очакваме от полицаи, които са на ниските нива, да действат на 100% адекватно. Нормално е да се очакват грешки от тяхна страна. Дори когато си отиде Бойко Борисов от властта, същите тези полицаи ще бъдат органите на реда, не може да си внесем полицаи от Китай. Трябва да проявим разбиране и да мислим за това кой ги е поставил в тази ситуация и защо“, посочи още Йорданов.

Протестите траят твърде дълго и често хора от ръководството на СДВР говорят за провокатори и информация за подобни провокатори. След като има информация, трябва да се вземат и мерки, подчерта Емануил Йорданов. 

Прегледана: 52523

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече