Каракачанов с противоречив пост: Уж иска, уж не експертен кабинет в държавата

0

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов изненадващо редактира позицията си в профила във Фейсбук, че България се нуждае от експертен кабинет, който да я изведе страната от тази политическа криза. По-рано днес той написа, че ще се оттегли от управлението, щом бъде създаден такъв кабинет, и в същото време призова премиера Бойко Борисов и Румен Радев да си подадат ръка в името на сваляне на напрежението.

След като редица медии изведоха тази част от позицията на Каракачанов в заглавие обаче, БГНЕС съобщи, че тя е редактирана и е отпаднало предложението за експертен кабинет и готовността за оставка на вицепремиера. Справка на „Сега“ в историята на редакциите на поста във Фейсбук показа, че действително вицепремиерът е поправил написаново в частта за експертния кабинет. Към настоящия момент обаче отново стои на профила му искането за ново правителство и диалог между институциите.

Самият Каракачанов пред bTV окачестви тезата, че си е редактирал позицията, като спекулация. „Това го диктувах на моя щаб по телефона. Публикувано е в единия от вариантите и е техническа грешка, аз не си оттеглям лесно думата“, каза той.

Министърът на отбраната каза също така, че идеята за експертен кабинет не е революционна, а е „нормално да се състави правителство еднакво отдалечено от враждуващите лагери“. 

Логиката е: Ако се седне на диалог, със сигурност и двете страни ще направят компромис. Не може някоя от страните да очаква безусловна капитулация. Естествено, че големият дебат е дали да има служебно правителство, дали да има предсромни или редовни избори“, изтъкна той.

Каракачанов припомни, че още на 6 септември е казал, че трябва да има диалог между институциите, а не война. И, че ако се постигне съгласие, ще си подаде оставката.

В толкова коментирания му пост във „Фейсбук“ той казва: „Вижда се, че протестът вече остана преди всичко сбор от партии. Това ще гледаме в идните месеци – партизиране на идеали. Затова отново призовавам, нека поне на този празник – 22 септември, си го спестим. После ще имаме години на разположение за интензивни партийни ежби“

Според него днешният ден трябва да ни напомни още нещо: да спрем да злепоставяме страната си навън. „Дали банално известен български соросоиден учен ще нареди стандартните клишета пред западна либерална медия, дали българи ще платят на някой балкански сайт да привиди зад президента дългата ръка на някоя велика сила, нека спрем!“, категоричен е вицепремиерът.

Защото не това са важните проблеми на България днес. Важните проблеми са съвсем други – дали ще успеем да постигнем истинската промяна на пенсиите, за която Обединените патриоти от години работим; дали ще успеем да се възползваме наистина от референдумите, които наскоро по наше предложение залегнаха в Изборния кодекс; дали ще позволим отново контролираният вот да се възпроизведе заради намесата на една противоконституционна партия; дали ще позволим на югоносталгиците в Скопие да направят България най-мразената страна в младата македонска държава; дали ще позволим на фанариотите да менторстват и по отношение на църквата в Македония; дали ще изчезнем като нация в тази демографска катастрофа, която всички наблюдаваме, и след още 30 години дефектна демокрация децата ни ще бъдат малцинство в собствената си държава.

Това са истинските проблеми, които България има днес. А не дали изборите ще са два месеца по-рано„, пише още Каракачанов.

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 44753

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече