Мустафа Карадайъ: С анти-ДПС постановки идват на власт, с анти-ДПС кампанията ще си отидат от властта!

0

С анти-ДПС постановки идват на власт, с анти-ДПС кампания се задържат на власт и си тръгват от властта и с анти-ДПС риторика се опиват да станат център на медийния интерес. Преди 11 години ДПС предупреди най-лошото е мутризацията на политиката. 30 години нашата мисия е да сме пазители на целостта на страната, на мира и стабилността, гарант на свободата. Отлагането на решението на кризата днес може да е с по-тежки последици утре.“ Това заяви в извънредно изявление председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщава Pirinsko.com.

От партията са възмутени от посегателството върху сградата им по време на протестите.

Десетки декларации получихме от нашите структури в страната и европейската либерална общност. След като организаторите на протеста срещу правителството решиха, че могат да насочат протеста срещу ДПС – опозиционната партия. Трудно е да се приеме за нормална ситуацията, при която протестиращите в името на законността си позволяват да поругават национални символи като герба и трибагреника, каза на пресконференция лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Трудно е да се обяснят такива процеси, те показват липса на ясна визия, идеи в организаторите на протеста. Анти-ДПС кампаниите обикновено означават това – опит за акумулиране на енергия. Нашите структури остро осъждат този вандализъм, който няма място в демократична България по време на мирен протест, добави Карадайъ. 

ДПС е национално отговорна партия и от създаването си, ДПС неотклонно изпълнява своята мисия. Приоритетите на България са НАТО и ЕС, това е факт днес, но доколко гражданите и обществото, политиците и управляващите, и опозиция, и протестиращи сме европейци и споделяме европейските ценности.

Преди 11 г. ДПС предупреди най-лошото е мутризацията на политиката. От 4 години ДПС последователно иска оставката на това правителство. Организаторите на протеста, които до вчера бяха клакьори и клиентела на ГЕРБ, днес се сетиха и направиха голямо откритие – протест срещу властта пред централа на опозицията с поругаване на национални символи, добави Карадайъ

Мустафа Карадайъ изтъкна, че е трудно логично да се обяснят такива процеси, които показват липса на перспектива, липса на ясна визия, липса на идеи в организаторите на протеста.

„Още през 1991 година ние, от ДПС, определихме приоритетите на България НАТО и ЕС. Това днес формално е факт, но доколко гражданите, гражданското общество и политиците – и управляващи, и опозиция, и протестиращи, сме европейци и споделяме европейските ценности“, добави председателят на ДПС.


„Призивът ни за диалог и за търсене на изход от политическата криза, съчетана със здравна, социална и икономическа криза, не беше чут от различните страни на барикадата“, добави още той.

„30 години нашата мисия е да сме пазители на целостта на страната, мира, сигурността и демокрацията. Гарант за правата и свободите на българските граждани. За достойното място на страната ни в европейското семейството. В тази ситуация единственото разумно поведение би било диалог за намиране на решение за излизане от политическата криза. Спешни и решителни действия с цялата отговорност на политици и държавници. Докато не е станало късно. Отлагането на решението на кризата днес, може да е с по-тежки последици утре“, добави още Карадайъ.

Карадайъ коментира частичните местни избори, като заяви, че на първи тур ГЕРБ спечелили на 9 места, а ДПС – на 7.

Той се обърна задочно към ГЕРБ заради твърдението, че са разгромили и разбили на вота. ДПС имаше 10 кандидати, спечели със 7 – може да ползваме същата терминология, но няма, добави председателят на ДПС.

И се оплака, че Бойко Борисов и кметът на Бургас Димитър Николов правили агитация в изборен ден – „да ги бием в Айтос“.

„От избори до избори се готвим”, каза за финал Карадайъ след въпрос как ДПС ще навакса загубени 100 000 гласа според социологически проучвания.

Прегледана: 43634

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече