Нинова контрира: Йончева не пожела да подпиша сигнала й за къщата в Барселона

0

Евродепутатът: Корнелия отказа да подкрепи и трите материала срещу Бойко Борисов, което ми бе непонятно

Елена Йончева не е пожелала Корнелия Нинова да подпише сигнала до прокуратура по „Барселонагейт“ и прословутата къща в испанския град. Това заяви Нинова пред Би Ти Ви, като посочи, че в кампанията по избора за лидер на БСП, която тя спечели преди ден, са се „изговорили много лъжи и от свои, и от чужди“.

„Нося сигнали, подписани от мен, от депутати за корупция. Изведнъж се оказа, че само един сигнал го няма никъде. Въпросът е защо?! Елена Йончева не пожела. Това е международно разследване. Аз работя със скрити източници, това е мое журналистическо разследване. Този сигнал не е внесен никъде. Не излиза официално нито от групата, нито от партията, тя поиска да е нейно разследване. Не бих отказала подпис под никой сигнал за корупция. Голяма част от съпартийците ми казаха „Спри Елена“, но аз никога няма да я спра“, посочи още Нинова и така отговори на евродепутата Йончева, че не е подписала внесени от нея сигнали в прокуратурата срещу Бойко Борисов.

По-късно Елена Йончева написа в Туитър, че „трите сигнала, касаещи Бойко Борисов, които внесох в прокуратурата на 05/2019, не бяха подписани от К. Нинова, защото тя не пожела. Като български депутат от БСП, това за мен беше непонятно. Моята цел е да има резултат. Когато подобен сигнал не е подкрепен от лидера на опозицията, това е явна индикация за липса на политическа воля истината да излезе наяве. През последната година не чух г-жа Нинова да призове г-н Цацаров да разследва сигнала. Да сте чули г-жа Нинова да призове за независима експертиза на аудиозаписа с Борисов, в който той заповядва да бъде унищожен и бизнесмен, и политически опонент?“. Йончева допълва, че „депутатите от ЕП призоваха за независима експертиза, която беше направена. Гласът е на Борисов“. Накрая отново пита риторично – „Да сте чули от Нинова да спомене за тази експертиза?“

Относно бъдещо участие на БСП във властта и предстоящите редовни избори през пролетта, Нинова коментира, че „БСП ще влезе във властта, но през официалния вход, а не като патерица на някоя друга партия“.

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 48717

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече