Радан Кънев: Изход от кризата има и той е оставка – диалог не е възможен

0

Истинският въпрос е „Диалог с каква цел?“. Ние трябва да излезем от една много тежка институционална и икономическа криза. Говоренето няма да свали общественото напрежение. Изход от кризата има и той е оставка, и на базата на тази оставка диалогът е не просто възможен, а необходим. Това каза пред БТВ евродепутатът Радан Кънев.

Трябва да започне дебат не просто за излизането на кризата, а за развитието на страната. Как да ги инвестираме в бъдещето? Трябва да се обсъди по какъв начин тези значителни финансови средства трябва да бъдат използвани за добруването на гражданите, а не на един ограничен кръг„, коментира още той.

И да не успее протестът – това ще е основният въпрос пред следващият парламент, според евродепутата. „Следващият парламент ще трябва да работи и да вземе важни решения за България – за националните приоритети, които трябва да са консенсусни. Но да се лъжем, че диалог е възможен в момента, не,  не е, категоричен беше Кънев. Европа обърна поглед към България. Доказателство за това са и огромният интерес на ключови авторитетни медии към България, както и насроченият дебат за ситуацията в страната, включително и за българските медии, обяви той. На 5 октомври, следващият понеделник, в ЕП ще се състоят едновременно три ключови дебата – за България, за новия общ механизъм за наблюдение на върховенството на закона, и за връзката между върховенството на закона и евросредствата. Тези три дебата дават отговор на един ключов въпрос: Как Европа гарантира на всеки гражданин едни и същи права и правила?, каза Кънев.

ЕП е представител на всеки европейски гражданин и защитник на неговите права.Какво е парламентът във всяка демокрация? Преди всичко защитник на права и пазител на финансите на гражданите. Точно той трябва да защити правата. Ще използвам всеки ресурс на Европа за защита на българския гражданин от злоупотреби„, заяви още Кънев.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 45822

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече