Тежък сблъсък с обвинения: Премиер и президент – за снимките в спалнята и шкафчетата

0

Нов тежък сблъсък между първите мъже в държавата. Премиерът Бойко Борисов директно обвини президента Румен Радев, че стои зад снимките от спалнята му. Радев на свой ред нападна Борисов, че се държи като участник в първите пилотирани космически полети. Възможността за диалог беше отхвърлена и от двамата първи в държавата, предаде Нова тв.

Според премиера ударът срещу него се готвил с години, а главните участници били най-приближените до президента.

Коварно, неговите хора, най-близкото му обкръжение, на жаргон казано „ме сготвиха“ по един много, много елементарен начин. С една прекрасна госпожа, която дойде и нащрака в мое отсъствие всички тези работи. Като ченгеджийска операция я направиха фантастично. Шапка им свалям и неслучайно само той го повтаря”, заяви Борисов.

По думите на Борисов отсъствието му в кадрите било показателно за манипулация. „Ако примерно е имало пари, ама нали кой държи и злато, и пари, и диаманти в едно чекмедже, след като касата всички знаят, които са живеели там и аз съм я заварил тази каса, е пред вратата. Точно пред вратата”, каза още премиерът.

След минути последва и отговорът на президента. „Два месеца и повече имаше той да каже истината за шкафчетата. Досега нямаше изявления. Знаете как реагира спонтанно като гейзер за фейк новината за гръцкия остров. Защо сега не реагира така – когато бяха записите и шкафчетата”, посочи той.

А неговите записи, в които той хъка, мъка със SMS-и и с прикриването на проверка със законни, специални разузнавателни средства – еми то като говорим за едните записи, да говорим и за другите”, каза Борисов.

Не виждам смисъл да ни тикат постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване. Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог. Не става”, коментира Радев.

Според Борисов президентът вече има ново работно място – като политически играч. „Той не е наравно отдалечен, той не е безпристрастен. Той е много силно политически украсен”, каза той.

А на свой ред президентът призова премиера първо да се върне на работното си място.

„От нелегалност пак в нелегалност. Премиерът се държи като космонавт в първите пилотируеми космически полети”, коментира Радев.

И Радев, и Борисов бяха категорични, че на този етап диалогът помежду им е невъзможен.

Източник: „ЕПИЦЕНТЪР“

Прегледана: 47039

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече