Георги Дерменджиев: Ако се поддавах да ми налагат играчи, още щях да съм в ”Лудогорец”

0

Как да се случи да ми налагат на мен? Аз трябва да плюя на имиджа, на името си и някой да ми каже за някой играч: ”този трябва да играе или другия трябва да играе”. Ако се поддавах на нещо такова, досега щях да бъда треньор на ”Лудогорец”. Така селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев коментира пред bTV дали му е налагано да пуска определени футболисти в мачовете.

За шест дни „лъвовете“ допуснаха 3 загуби, първата от които във важния бараж по пътя към европейското първенство догодина. „Крушката си има и опашка. Мачът с Унгария го чакахме от много време. Отговорността беше голяма. След него много е трудно да се промени концепцията за два дни“, започна Дерменджиев.

Футболът вече е много сериозна наука. За да се направи една подготовка са нужни много комплексни знания, а ние изоставаме. За последните 15 години колко играчи продадохме в „Барселона“, „Байерн“ Мюнхен, „Щутгарт“? Трябва да знаем каква е реалността.“ „Знам какви са възможностите на играчите и те дават почти максимума от себе си. Тези играчи, които наблюдаваме с екипа си, са по-различни (от предишните). По-осъзнати си. Опитваме да създаваме колектив, но трябва да се съобразяваме и с моментното състояние на българския футбол“, каза още Дерменджиев.

На въпрос дали ще продължи да бъде национален селекционер, той отговори така: „Договорът ми е ясен, знае се докога е. Колко треньори минаха преди мен? И какво се е получило?“.

Селекционерът на България коментира и предстоящия Конгрес на БФС на 11 декември: „Притеснява ме реалността. Излизането от това състояние е трудно и трябва много работа. Ние от много време само говорим. Хората, които го коментират дори нямат необходимите знания да го направят. Трудно е да се каже кой трябва да управлява българския футбол. Не мога да кажа кой как се е справял като шеф на БФС. Знам, че не трябва да се правят компромиси“.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 39462

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече