Г-н Борисов, подскажете какво да си купят бедните с помощи от унизителните 0,38 ст на ден?

0

Г-н Борисов, подскажете какво да си купят бедните с помощи от унизителните 0,38 стотинки на ден? Този въпрос е напълно логичен, след като преди няколко дни министър-председателят се похвали във Фейсбук, че ще бъдат отделени помощи в размер на 504 милиона лева за 600 000 души в нужда.

Екстрата, както става ясно от премиера, е за период от 6 години от 2021 г. до 2027 г., а парите идват по оперативна програма, сиреч от нас – европейските данъкоплатци.

„Фрогнюз“ реши да пресметне, макар и без помощта на единствения математик у нас проф. Мишо Константинов, по колко лева се пада на човек на година и на ден от тези колосални средства. Аритметиката е проста се оказа проста и показва – на година бедните българи ще се замогнат с по 139 лева, което прави приблизително по 38 стотинки на ден.

Опитахме се да разберем какво може човек да си позволи за тази сума, но задачата се оказа с повишена трудност. „Мога да си купя една вафличка, но само ако е на промоция“, коментира пенсионерка с огромен опит в реденето на опашки за намалени цени в супермаркети или за предлагани стоки с изтичащ срок на годност.

Последното изречение от хвалбата на Борисов във Фейсбук по темата разкрива истинската цел на занятието: „Всеки нуждаещ се български гражданин ще получава нашата подкрепа и за в бъдеще“, отбелязва той. Скритото послание е ясно, а то е – ако пак ни изберете, ще има и още от същото. Оптимистично ли ви звучи?!  

Източник: Фрог нюз

Прегледана: 39681

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече