Евродепутат Клеър Дейли: Българите са на колене, но Ангела Меркел харесва Борисов

0

Управляващите в България имитират, че правят това, което Комисията иска, а после правят каквото си знаят и „ви се смеят“. Важността на този дебат е ясна, защото видяха как миналата седмица премиерът на България Бойко Борисов и неговите министри се хвалиха за доклада на Комисията миналата седмица. Хвалиха се, че Комисията е засякла техния прогрес и защо да не го правят, когато им се разминава от години. Това каза евродепутатката Клеър Дейли.

Депутатите в Европейския парламент обсъдиха снощи продължаващите антикорупционни протести в България и положението с върховенството на закона в страната.

„Управляващите в България имитират, че правят това, което Комисията иска, а после правят каквото си знаят и „ви се смеят“. И това го чухме от проевропейската ЕНП, според която корупцията няма значение. Няма значение манипулацията. Канцлерът „Ангела Меркел харесва Борисов“, а председателят на ЕНП Доналд Туск не би дал думата на единствения „опозиционен депутат в групата“ (Радан Кънев), защото Ви е страх какво ще каже“, каза още евродепутатката.

Българите са на колене, писна им. Вечер след вечер, включително и тази вечер, те са на улиците. Бяха бити, заплашвани с водни оръдия, и лютив спрей от полицията, но Борисов е по-силен. И те настояват за оставката на Борисов и нови избори. Намирам го за изключително, че хората идват тук и подкрепят избори във всяка една страна извън Европа, но не мислят, че българските граждани заслужават същото“, допълни тя.

„Не мислите ли, че българите заслужават избори“, попита още тя и сравни облагодетелстващия се по думите ѝ от европейска подкрепа елит „вампири, които изпиват кръвта“, допълни евродепутата.

Прегледана: 46821

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече