Йончева: ЕС даде жълт картон на Борисов

0

Европейският съюз даде жълт картон на Борисов. това обяви в интервю тази сутрин евродепутатът Елена Йончева.

Резолюцията за България е знак за това, че страната ни излиза извън европейския път. Тя показва, че Борисов вади България от Европа с управлението си в последните 10 години, коментира Елена Йончева в интервю за bTV.

Според нея всички, които говорят за Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“, отклоняват вниманието от основното, за което говори тази резолюция, а то е върховенството на закона и правата на човека.

Йончева смята, че освен ГЕРБ и националистите, лидерът на БСП Корнелия Нинова също участва в изместването на центъра относно резолюцията, за която са гласували 358 евродепутати. Във финалния текст Европарламентът изразява дълбоко съжаление относно влошаването на принципите на правовата държава, независимостта на съдебната система, борбата с корупцията и свободата на медиите.

„Документът казва, че това правителство не е легитимно за ЕС, това е „жълт“ картон за правителството, следващият трябва да е „червен“ от ЕК, но знаете, че тя доминирана от Европейската народна партия, като цяло, с малки изключения, не подкрепи тази резолюция, поради тази причина зам.-председателят на ЕП Катарина Барли каза, че е време ЕНП да застане зад основните принципи на ЕС, защита на правовата държава, на демокрацията и на свободата на медиите“, коментира още Йончева.

Прегледана: 42066

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече