Парадокси: Короновирусът дебне в парка и в училище, но в дискотеките не върлува

0

Коронавирусът има странно поведение. Избира си къде да ходи. Любимото му място са парковете, улиците, въобще на открито. Там прелита на три метра разстояние през въздуха и скача от първата майка към бебешката количка, после от бебешката количка отскача към втората майка. Наоколо тичат октомврийски бегачи и мълниесно се шмугва в носа им, за да може по-късно злобно да се изстреля към обичаща есенните разходки двойка.

Такъв е коронавирусът: жесток килър на откритите пространства. И властта го разбра – маските трябва да се слагат на открито.  Но те, откритите пространства, го уморяват и напрягат. По отношение на нощния живот коронавирусът е най-захлупеният студент. В баровете може да влязат стотици и да се надишат хубаво с общ и леко вкиснат въздух, но там вече коронавирусът го мързи да участва. Той си ляга някъде към 20:30 – 20:45 и спи непробудно. Цял ден е бродил из Борисовата и Южния, свистял е по градски тротоари, летял е по Витошка и Раковска – и вие да сте, ще се уморите.

Снимка: БТВ

Затова с нощният живот става обратното на Пепеляшка – тиквите стават каляски, а коронавирусите златен прах и салфетки.   Пред дискотеките, там също е интересно. Отпред седят двете мускулести момчета и успешно предпазват от коронавируса – да не влиза.

Лекциите може да минат онлайн – да живее дигиталното образование – но в дискотеките живата връзка е важна. По-важна със сигурност от живата връзка между преподаватели и студенти, за която е ясно, че може да бъде сменена от общителна лекция в Zoom. Дали сградите на университетите да не послужат за дискотеки? Да не станат зян. Аз мисля, че в аулата на Ректората има чудесна акустика.  И накрая, любимите ресторанти.

Коронавирусът просто не може да понася ресторантите. Ако си напрегнете паметта, ще си спомните как Ухан се справи със заразата – пренесе всички обществени услуги в спешно изградени ресторанти, защото учени откриха, че от тези места заразата страни и избягва, понеже предпочита домашно сготвената храна. Откакто Борисов подари 11% ДДС на ресторантите и посивя съвсем целия сектор, който пък от радост за спестените пари реши да вдигне и цените, коронавирусът добре схвана, че това е един икономически проблем, в който не би трябвало да се меси. Чу как по телевизията Томислав Дончев заяви, че ресторантите и моловете са свързани с психиатричния статус на българина и прецени, че за да не побърка българите, трябва да избягва тези пространства. А ако случайно влезе, не се притеснявайте: вземете един ксанакс, той гони коронавируса, защото успокоява нервната система, a вирусът обича разбушуваните съзнания, докато от спокойните бяга.   Като казахме разбушувани съзнания, стигаме и до най-важното.

Коронавирусът е демонът на протестите. Ако види хора, събрани заедно в дискотека, не става нищо. Но ако види хора, събрани заедно, които протестират срещу Бойко Борисов, просто откача. Учени са установили, че заразява най-лесно и най-тежко, когато нечия уста се напъне да изкрещи: „Оставка“. Този вик предизвиква най-голям вирусен товар и коронавирусът се разтоварва в титанични размери в организма на осмелилия се да крещи подобно нещо. 

За това става дума. Избягвайте паркове. Избягвайте разходки и улици. Избягвайте образование, спорт. Избягвайте всеки протест. Ходете на мол, ресторант, дискотека и гледайте телевизия. Товава всичко ще бъде наред. 

Автор: Райко Байчев

Източник: Actualno.com

Прегледана: 45717

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече