Радан Кънев: Борисов излъга много нахално своите европейски партньори

0

Дебат в ЕП, както е видно от повечето сигнали, не излъчи достатъчно силен ангажимент за решаване на реалните проблеми у нас“ . Това заяви в предаването „Студио Actualno“ евродепутатът от „Демократична България“ / ЕНП Радан Кънев по повод дебата в Европарламента относно върховенството на закона у нас.

Ако ЕНП не се включи реално в този дебат, ако не признае и не посочи реалните проблеми в страната ни, то този дебат ще се превърне в един партизантски и политически сблъсък, счита Радан Кънев. Той отхвърли критиките, че участник в изнасянето на предизборната кампания в Европарламента, като подчерта, че не е работа на Европарламента да се меси в партийни сблъсъци у нас. „Включително не му е работа да подкрепя днешното правителство, когато вижда много тежки проблеми“, заяви Радан Кънев.

По отношение на продължаващото близо 90 дни гражданско недоволство, Радан Кънев изрази позиция, че то няма предизборен характер.

В протестите неслучайно участват хора с различни убеждения. Но когато става дума за мафиотско превземане на правосъдието, на медиите, за усвояване на огромна част от европейските фондове и на републиканския бюджет от буквално шепа фирми, заобиколили властта, това не е предизборна кампания. Това е обществен гняв, който трябва да намери своето политическо проявление в разумна и позитивна политическа програма за обществен прогрес„, посочи Кънев.

„Господин Борисов е дал гаранции и пред Европейската комисия, и пред ръководството на ЕНП, че ще започне нужните реформи. Парадоксът е, че ние като български граждани знаем, че той няма нито силата, нито независимостта, нито партията му има капацитета да проведе тези реформи. Борисов излъга много пряко, много нахално своите европейски партньори, че реформите ще започнат и това разочарование, което кипи по улиците, много скоро ще бъде разочарованието и на партньорите от Европа“, отбеляза още Кънев.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 44813

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече