Искра Ангелова гневна: Лекуваме се по Фейсбук, защо държавата не се подготви за коронавируса?!?

0

„В тази ситуация, в която си болен от нещо, за което светът не знае много, чувството ми за гняв се засили. Но после, когато започнеш да се оправяш, виждаш, че не е толкова страшно“, разказа в „Преди всички“ по БНР известният журналист Искра Ангелова.

„Аз си правех дневник – онлайн формат – „Лексиконът на Искра“ – интервюта с известни музиканти как се справят при първата вълна на коронавируса. Тогава още имахме сякаш свобода на избора. Но днес, когато всички щъкаме нагоре- надолу, а заразените са толкова много, продължава да има хора, които вярват във конспиративните теории за коронавируса?

В момента се лекуваме помежду си, четем от Фейсбук, защото не е сигурно има ли места в болниците. Защо системата не се подготви за тази втора вълна? Колко пари влязоха в държавата за това заболяване и къде отидоха те?, пита Ангелова.

Тя разказа, че от нейният личен опит това , че се предпазваш лично, не означава, че ти няма да се заразиш.

„У нас още не са затворени градините и училищата, защото властта се страхува от бунтове преди изборите.

Аз разбрах, че съм с коронавирус, когато си загубих обонянието. Това е един от основните симптоми. Ти нямаш хрема, но си загубил обонянието си. Личният ми лекар е страхотен – д-р Галя Костадинова и на детето ми – д-р Захаринка Гочева, казвам им имената, защото страхотни! Те бяха денонощно на линия за нас“, посочи още Ангелова.

Според нея, когато се жертват животи, не може да се навикват лекарите по какъвто и да е било повод. Това са светци, лекарите, които сега лекуват. Защото очевидно се е сринала цялата здравна система и ние разчитаме на личната отговорност на лекарите и на тяхната обич към пациентите.“

Ангелова посочи, че на 7-ия ден си е направила PCR тест. Кръвният тест не показва нищо, по думите им – само дали преди време си преболедувал, Ангелова посочи, че ако личният лекар ви препоръча антибиотик, да си го вземате, като според нея антистенокардинът също много помага.

Прегледана: 41614

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече