МВР издирва майка от „Системата ни убива“, за да я арестува. Метнала към парламента листовки с надпис „Убийци“

0

Криминална полиция и жандармерия издирват ”под дърво и камък” майка от „Системата ни убива“, за да я арестуват. Причината – жената метнала листовки към стълбите на парламента с надпис: „Убийци!“.

Припомняме ви, че майките на деца с увреждания са против промяната на Закона за личната помощ, която днес се гласува от депутатите на второ четене. „С това решение народните представители ще обрекат децата на смърт. Става въпрос за наша 10-годишна битка, която водим и сега ще я загубим“, каза Вера Иванова пред екипа ни. 

Тази сутрин, в знак на протест, майките отново застанаха пред входа на парламента. Тогава една от тях хвърлила листовките. След това униформени отишли при палатката на „Системата ни убива“, която от март месец е поставена в триъгълника на властта, показали снимка на въпросната жена и попитали къде е. Обяснили, че я издирват, защото трябвало да й бъде повдигнато обвинение за действията й. „Значи за листовки те преследват, а за хвърляне на бомби – не“, възмути са Иванова по адрес на Ангел Джамбазки.

Майките, обаче са непримирими. Те планират да хвърлят още листовки и да направят своеобразен гроб, в който да „погребат“ Закона за личната помощ така, както сега промененият закон ще „погребе“ техните деца. 

Източник: Frognews.bg

Прегледана: 47609

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече