Нова далавера: Управляващите ще наливат милиони в луксозни хотели, уж за болни

0

Безмозъчният тръст на кабинета е в настъпление. Пет звездни хотели, принадлежащи на международни вериги, били готови да приемат пациенти с COVID-19 в лека форма. Голямата новина съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, с извинение. Женицата каза също, че целият масраф щяла да плати държавата.

Което, на първо четене означава, че едни тарикати са решили да изкарат добри пари на гърба на болни и балъци.

На второ четене лъсват конкретните глупотевини. Ето някои:

91% от болниците изпитват финансови затруднения след настъпването на пандемията. При общинските и областните болници проблемът е 100%. 43 на сто от мениджърите на здравни заведения смятат, че това положение ще се влоши. Марияна обаче не е склонна да се насочват пари към тях, а към 5-звездни хотели…

В момента 71% от общинските и областните лечебни заведения, и 62% от държавните изпитват остър недостиг на персонал. Откъде Марияна ще осигури екипи?

Близо 90% от болниците разполагат с нула до двама инфекционисти. Колко от тях Марияна ще откъсне за гениалната идея?

Марияна не казва също кой ще оборудва въпросните хотели с нужната апаратура, лаборатории и пр. Откъде ще се вземе всичко това и колко ще струва?

Не става ясно и защо правителството е толкова загрижено за луксозните хотели, а не за средния и дребния бизнес в хотелиерството? Да не би, защото приятелите на властта притежават предимно 5-звездни хотели?

Могат да се изброят още много неща, но и тези са достатъчни за да е ясно, че се предлага нещо необмислено.

Босът на кабинета Дон Борисов онзи ден измъдри идеята за фургони, където да се редят хората за тестове, вместо в болниците. Не каза обаче, кой ще ги достави тези фургони и ще ги продаде на държавата на „арабийски“ цени. Което подсказва, че тези от далаверата с хотелите са в далаверата и с фургоните. Голямо гепене, да знаете.

Преди няколко месеца в-к „Марка“ написа, че супер звездата Кристиано Роналдо, ще предостави един от хотелите си в Португалия за настаняване на леко болни от коронавирус. Още на следващия ден „новината“ бе опровергана с обясненията, че това няма как да стане. Футболистът се консултирал с експерти и оттогава купува и предоставя апаратура и консумативи за болнични заведения. Със свои средства.

През юли пък председателят на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев заяви, че от бранша не искат хотелите да се превръщат в болници. Обясни подробно защо, но Марянчето е била заета и не е чула.

Както обикновено май става дума за имитация на загриженост и корупция, а не за грижи за населението.

Автор: Даниел Георгиев

Източник: Frognews.bg

Прегледана: 42027

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече