Горан Благоев напусна БНТ, прави предаване по Евроком

0

Създателят и дългогодишен водещ на „Вяра и общество“ Горан Благоев напусна БНТ и вече ще прави предаване по телевизия Евроком.

„Памет без давност“ ще се излъчва всяка събота от 19 ч.

„Благодаря на собствениците на телевизията и на колегите там за съпричастността и подкрепата. Започвам нов проект в медия в която оцениха моя натрупан с десетилетията професионализъм. В медия, в която ти помагат да реализираш идеите си, а не ти пречат. В медия в която ти дават свобода, а не те мачкат“, написа Благоев, който е член на „Републиканци за България“ и отговаря за демографските, етническите и религиозните проблеми.

Горан Благоев напусна БНТ на 1 декември, като обясни, че там под ръководството на генералния директор Емил Кошлуков „започна да властва примирението, безхарактерността, посредствеността.“ До конфликт между водещия и директор се стигна началото на лятото, когато повторения на „Вяра и общество“ отпаднаха от лятната схема на телевизията. Тогава Благоев намекна, че самото предаване ще бъде свалено от ефир през есента под натиск от ръководството на Българската православна църква, което отказва покани да участва в предаването, припомня Дневник.

На 4 декември „Вяра и общество“ щеше да стане на 15 г. Ето какво написа във фейсбук страницата си Горан Благоев по този повод: „Днес, преди 15 години, „Вяра и общество“ за първи път се срещна със своите зрители. Не съм очаквал, че предаването ще има толкова дълъг живот, нито, че няма да си отиде от старост, а ще бъде убито по най-долнопробния начин. То беше като третото ми дете и винаги ще си спомням с обич за него. Благодаря на зрителите и екипа, че през тези години бяхме заедно.“

Прегледана: 48628

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече