Мая Манолова видя надежда: Сриването на Борисов ще повлече със себе си всички от задкулисието

0

Сриването на Борисов ще повлече със себе си всички от задкулисието. Даже ме е страх да си помисля докъде може да стигне сгромолясването на този модел, за чието съществуване отговорност носи цялото ни поколение, защото не го осветихме и премахнахме навреме. Позволихме държавата да бъде превзета от малка група хора, законът да се прилага по целесъобразност и институциите да се превърнат в бухалки. Повече нямаме право на грешка.

Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова.

В интервюто Мая Манолова каза още:

В персоналния състав на статуквото са Борисов, Делян Пеевски, Кирил Домусчиев, Маджо, Маргините, Ковачки, Котараците, Вальо Златев, може би пропускам някого. Това са хората в близост до властта, които благоденстват в тежките времена, когато хората остават без работа и доходи.

Проблемите не са тясно партийни, ние имаме проблем с демокрацията, изгнилата система на Борисов застрашава устоите на цялото общество. И тя може да бъде унищожена само с общи действия.

Липсата на обединение прави възможен Борисов на власт.

Всеки ден на Борисов във властта се измерва със загубени човешки животи – здравната криза е изтървана, гражданите и бизнеса нямат никаква подкрепа.

Общите предизборни действия ще позволят в новия парламент да се структурира достатъчно монолитно реформаторско мнозинство.

Дошло е време не за силни политици, а за силни държавници, които могат да загърбят партийния интерес в името на националната цел.

Всеки, който дойде на власт с фалшиви обещания ще бъде прогонен с камъни. И няма да го чакат 11 години, 11 дни ще са достатъчни за следващия наглец.

Статуквото се страхува от свободния вот на българите зад граница – там не можеш да манипулираш, да лъжеш и да извиваш ръце. Властта промени около 20 пъти Изборния кодекс, който беше писан с мое активно участие през 2014 г. и най-тежки поражения понесоха българите зад граница. Сложиха лимити на секциите в отделните държави, уж под благовидния предлог за гласуването в Турция, макар всички да знаят че вотът там е достигнал своя предел и това са 70 хил. гласа. Така че рестриктивните правила са в ущърб на българите по света извън Турция.

Източник: Frognews.bg

Прегледана: 55341

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече