Николай Хаджигенов за коалицията с Манолова: И на мен не ми харесва, но я виждам като инструмент в ръцете на хората

0

Харесва ни, не ни харесва, това е – кочина е. Единственият начин е да се окаляме. Питахме Мая Манолова последна. Само тя се съгласи. Какво очаквате да направим? Да стоим отстрани и да викаме, че всички са скапаняци и да получим същото? Възможностите са крайно ограничени и правим единственото, което е възможно.

Това заяви в интервю пред ФрогНюз адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“.

Ето и цялото интервю:

Господин Хаджигенов, последваха крайно остри реакции, след като обявихте, че влизате в изборите заедно с Мая Манолова. Не беше ли това автогол?

Критиките идват от едно единствено място извън ГЕРБ и купените им жълто-кафяви медии. Действителността е това. Харесва ни, не ни харесва, това е – кочина е. Единственият начин е да се окаляме. В следващият парламент ще влязат три партии – ГЕРБ, ДПС и БСП. С тях няма да правим нищо. Следващите бяха Слави, „Демократична България“ и Манолова. Слави каза не. Христо Иванов каза не. Какво очаквате да направим? Да стоим отстрани и да викаме, че всички са скапаняци и следващите 30 години да получим същото?

Правилно ли разбирам – Мая Манолова е последната, с която сте говорили?

Да. Възможностите са крайно ограничени и правим единственото, което е възможно. Това е единствената възможност гражданите да бъдат представени. Сигурно не е много красиво. Какво очакваме – всичко да е рози? Ами няма как.

А защо тя бе последната Ви опция?

Така решхме. Тя реагира положително. Манолова показа, че еволюира политически. Готова е да служи на избирателите си. Няма друг действащ политик с подобна дълга и цветна история.

Вашата мотивация я разбирам. Но не мислите ли, че Манолова по-скоро се възползва от ситуацията предвид „цветната си история“?

За нейната мотивация е най-добре да попитате нея. Това е. На кметските избори тя призова своите подръжници и сега София има осем районни кмета.

Господин Хаджигенов, на протестите през лятото имаше страшно много млади хора. Всички те обаче добре си спомнят кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС и това бе причината да не са особено щастливи от присъствието на Манолова на протестите…

Спомените Ви са неверни. Манолова не е предлагала Пеевски. Всички мълчаха. Тя извади топки и каза, че тя го е предложила. Естествено, че тя го е подкрепила. Но като си говорим за идейна чистота – какво правим с другите? Христо Иванов каза, че ще прави правосъдна реформа, за да влезе в правителството на ГЕРБ. Каква изненада – това не се случи.

Една идея по-внимателно трябва да се борави със ситуацията.

Правим каквото е възможно. Идеята ни не е да се продадем. Ако беше така, за 116 дни получихме всевъзможни предложения. Целим промяна. Това е единственият начин. И на мен не ми харесва. Но виждам Манолова като инструмент. Нарекох я „крива щанга“.

Тя как се чувства от този факт?

Трябва да питате нея. Всеки политик трябва да служи като инструмент на избирателите си. Ние не избираме политици, за да може те да уреждат семействата си, а да представляват нас и нищо повече. За чувствата на госпожа Манолова по въпроса слабо ме вълнува. Ако съм политик, ще бъда това – инструмент в ръцете на хората.

Интервюто е на Джесика Вълчева

Източник: Feognews.bg

Прегледана: 53001

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече