Посолството на САЩ: България е с удивителен потенциал, но корупцията й вреди

0

Днес, в Международния ден за борба с корупцията, ние отдаваме признание на лицата и организациите, които работят за справяне с корупцията и укрепване на върховенството на правото, се казва в изявление на американското посолство по повод на Международния ден за борба с корупцията.

„Посолството на САЩ с гордост подкрепя инициативата на Антикорупционния фонд и Фондация „Америка за България“, която отличава няколко български журналисти, допринесли значително за постигане на напредък в това отношение“, се казва в изявлението.

От там подчертават, че смелите и всеотдайни журналисти, като тези, които са отличени днес, са изключително важни, за да може правителствата да бъдат държани отговорни за своите действия. Това е вярно както за Съединените щати, така и за България.

„България има удивителен потенциал. Тя има талантлива работна сила и богато културно наследство. Корупцията обаче вреди на икономическия растеж, влошава непредсказуемата правна система и задушава медийната независимост“, заявяват от посолството на САЩ.

„България може да разгърне своя потенциал и да стимулира растежа и иновациите чрез съгласувани усилия в борбата с корупцията. Поздравяваме хората и организациите, които се борят с корупцията всеки ден, за да изградят едно по-добро бъдеще за България“, се казва още в изявлението.

Прегледана: 49548

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече