Г-жо Караянчева, виждаме какво стана в САЩ, но и в България

0

Вижте какво стана в САЩ. С това предупреждение председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Цвета Караянчева се обърна към президента Румен Радев. Смисълът му беше, че не бива чрез поведение да се окуражава и подтиква поведение, което може да доведе събития като тези в Капитолия – белязани с кръв заради властта.

Ще си позволява да поправя г-жа Караянчева и не защото съм премиера, а защото все още са ми останали някакви нерви. Разликата със САЩ, г-жо Караянчева, е следната – там има съдебна система, все още! И понеже я има, всеки опит за метеж приключва както и този – Тръмп да въртоли какво бил казал и как не бил подтиквал към насилие.

Приликата със САЩ обаче е по-сериозна що се отнася до България – недоволството.

Там недоволстват заради неравенството, но в огромна част през изкривената призма на „ти си ми длъжен, защото съм бял/черен“. Не че няма основания, но има и много популизъм – понеже отиваме не на терена на качествата, а на терена на даденостите. Може да си с всякакъв цвят на кожата и пак да си прост, тъп и кух – не е основание заради кожата да получаваш наготово!

В България недоволството е през друга призма – корупцията.

Корупцията, която такива като Вас, г-жо Караянчева, които търпите да ви наричат „проста“, ни я обяснявате чрез нелепости. Не можело да има видеонаблюдение на броенето на бюлетини, защото няма интернет в цяла България?! То и магистрали няма в цяла България, но по една определена част от Интернет ако гледаме и слушаме, ехеее!

Така че, г-жо Караянчева, да ви кажа последно – вие мислите ли, че ако тръгне да става като в САЩ и сте вътре в нашенския Конгрес, дето го знаем като Партиен дом, отвън обществото в по-голямата си част ще се възмути и ще защити институцията и депутатите? Мислите ли, ама честно?

Така, пред себе си отговорете – защото пред хората извън режисурата на някоя партийна конференцийка няма да посмеете. И мислихте ли го в първата седмица на септември или се ослушвахте в Партийния дом да не се наложи да минавате в режим „ходи беж“?

В цял свят за демокрация хората са се борили. И тя работи там, където наистина всички са равни пред закона!

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

Прегледана: 46507

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече