Журналистът Огнян Стефанов: Откакто ГЕРБ управлява, България не е мръднала от дъното на ЕС по всички показатели

0

А вий… вий сте идиоти! За вас, 22,9%, дето сте заявили пред ГАЛЪП, че ще гласувате за ГЕРБ, се отнася този вик на поета. Деликатното изразяване е неприложимо към вас. Не минава и номерът, че в ГЕРБ имало свестни хора. Не, няма.

Доказателствата.

Откакто ГЕРБ управлява – повече от 11 години, България не е мръднала от дъното на ЕС по всички показатели, свързани с качеството на живот. На микрон дори. Вдигнали сме двойно и тройно заплати и пенсии, ръси Онзи от джипката. Нищо подобно. Най-ниските заплати и пенсии са тук. Най-висока заболеваемост на населението. Най-висока смъртност. Най-нисък стандарт на живот. Най-висока заболеваемост. Най-ниска продължителност на живот. Най-лоши пътища. Най-висок процент неграмотни. Най-ниска производителност на труда. Най-малко инвестиции. Най-много мигранти на глава от населението. Най-корумпираната държава в ЕС. Най-зле сме в ЕС по върховенство на закона. Парламентът е с най-ниско доверие от страните в ЕС. Най-ниско е и доверието към прокуратурата. Не сме мръднали от 111-то място по свобода на медиите и словото.И досега няма отговор на премиера Борисов, откъде са онзи милион евра и кюлчета злато в чекмеджето на нощното му шкафче. Не казва и коя е т.нар. Мата Хари, която той твърди, че е снимала спалнята му, включително и него, докато спи. Не казва как е могло това да се случи при наличие на поне 20 души охрана и обслужващ персонал…

Какво мисли за други първи хора в ГЕРБ, като Цвета Караянчева например, става ясно мнението му, че е „проста кърджалийска п…а“. Подобни квалификации са изричани не за един и двама от елита на партията.

Същият човек заявява: „Нае.ал съм ги с 200 чужди премиери“…

На всяка снимка, видеа и репортажи се вижда, как в Брюксел лидери на други държави и шефове в ЕС го заобикалят, а той се опитва да се примъкне към някоя групичка, за да го щракне Севда, за да го пусне във Фейсбук. Не знам за него дали е унизително това, но за повечето българи е страшен срам.

Давал на пенсионерите по 50 лева. А те, милите, дори не опитват да пресметнат, че ако намалее краденето и корупцията с 30-40 на сто, заплати и пенсии ще скочат поне двойно. Двойно, бе, идиоти! 50 лева ли струва целият ви живот? На пенсионерите по 50 лева, а на цялата чиновническа армада с по 30% отгоре. Депутатските заплати и те хвърчат. За премии и бонуси да не говорим, като на членовете на ЦИК, например. Тайни служби, прокурори, данъчни, тия в КПКОНПИ и всякакви други институции-бухалки – всички с големи заплати, за да пазят статуквото с всички средства – позволени и непозволени.


За връзките му с Пеевски и Доган да не говорим. За фирмите, в които имат дялове – „Булгартабак“, например. За изнесените в чужбина милиони, за превзетите фирми и бизнеси, за унищожените хора и бизнеси, повдигнати обвинения, арести… Днес това не ви засяга, а за невинните в кауша не ви пука, нали? Важното е да се намърдате някъде, да смучите от държавното виме, ако ви допусне върхушката. Малки, нискочели паразити. Коронавирусът е пролетен повей пред вас. Готови сте да отровите всички, за да се чувствате вие добре в някаква обособена кочина от шопарския мафиотски модел – да прощават невинните прасета… Наглостта и деградацията са ви завладели в такава степен, че не желаете да оставите дори пътечка към бъдещето на младите в тази държава, включително на своите деца и внуци. От Кубрат насам документи и хроники за подобно извратено мислене и поведение няма открити.

Мръсните ви лапички няма да успеят да унищожат тази държава, слава Богу, но опитите ви в тази посока постигнаха трудно поправимо: обезверихте хората, отнехте им живеца и вярата в собствените сили, създадохте усещането за недосегаемост на престъпниците-управници. Страх и обезвереност, примиреност и бездушие царят навсякъде. Накрая затворихте българите и пуснахте водопада с фалшивите новини за някакво благоденствие и оптимизъм. Развратихте и медийното пространство. Да знаете, за този цинизъм и наглост ще си платите.


Вие, 22,9-те процента, сте позор. Нямате оправдание за абсолютното си бездарие и арогантност. Всеки има избор и вие избрахте фашизъм с маската на овча демокрация. Затова ще понесете последствията

Погледнете децата си в очите и ще откриете колко презрение и срам са натрупани там.

Един ден ще разберете, че Той е точно това, което сте чули и знаете за него, но не смеете да изречете. А и такъв ви трябва, още малко… Само че, да знаете: Чекмеджето ще погуби и него, и вас. Това чекмедже е присъда.

Тролове, заповядайте.

Автор: Огнян Стефанов

Източник: Frognews.bg

Прегледана: 43131

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече