Иво Инджев: Властта започна безпардонно да лъже още от първите часове на годината

0

Другаде на лъжата краката са къси, а у нас те са тлъсти. Както подобава на тлъстата лъжа. Тук тя разчита на затлъстялата от преяждане с лъжи за даряваните на народа от собствения му данъчен джоб “мазнинки” къса памет, заличавана системно от престъпното премълчаване на истината от скопените медии, които би трябвало да разобличават овластената лъжа. 

Щеше ли иначе властта да започне безпардонно да лъже още от първите часове на годината? 

Лъжата цъфна рано-рано на 1 януари по “телевизора” с новинарски безкритичен преразказ на лъжата за настъпилата току-що диверсификация в снабдяването на България с газ по интерконектор, който трябваше отдавна да бъде построен, но за разлика от рекордно бързо прокопания руски газопровод продължава да е проект с проекция в неясното бъдеще. Защото лъжата у нас глаголи не само в минало, но и в бъдеще време.

Лъжата у нас е заразна и се предава по безполов партиен път. Но в същото време тя си е сменила пола и се олицетворява от мъж, Господин лъжа. Нищо, че клакьорите на лъжата се опитаха да я ограничат в женски род, като я превърнаха в прякор, запазен само за една другарка, която се прави на лидер на опозицията. 

Господин лъжа и в това отношение постигна забележителен успех по стъпките на своя Тато в преименуването чрез смяната на пола на явлението лъжа. Точно както се намеси в генома на родения в Русия “Турски поток” и го прекръсти в движение на “балкански”. 

След което продаде тази лъжлива стока със сменен по време на транзит етикет на сръбския си колега. Той няма нищо против да си купи безплатно лъжата му за вътрешна употреба в държавата, в която турската стока, заредена с исторически барут, също се смята за политически вредна за управник, който подклажда огъня на национализма чрез подгряването на подпалките в родовата памет от 19 век.

Как да не се възползва от лъжливия пример и сръбският съсед, че потокът се нарича балкански, а не турски ? Та нали истината за “Турски поток” обижда историческата памет за трагедията на Косово поле от 15 юни 1389 година!

Лъжата в Германия от времето на националсоциализма се запомни с името на Гьобелс. У нас тя се олицетворява от един гьон сурат ( само си споменете как наричаше гьол съветския обект в Белене,  после го реабилитира). Яхнал е националпопулизма. 

Националсоциализмът властва в Германия 12 години. У нас овластения националпопулизм се марширува победно 11-та година и се заканва отново да излъже избирателите на предстоящите избори.  

Гьобелс е  приключил живота си със самоубийство и с разстрел на собствените си деца. Нашият гьон сурат се цели в бъдещето на децата ни.Те ще плащат най-буквално за неговите лъжи. Например за безумието с похарчените 3 милиарда за Путинопровода и за допълните пандемични милиарди, които пръска, за да може той, господин Лъжа, да (под)купи избирателите и да си напазарува още време да лъже безнаказано.

Истината е единственият антидот срещу системното тровене на българите с новичока на лъжата за “големите успехи” на Господин лъжа у нас.

Автор: Иво Инджев

Източник: ivo.bg

Прегледана: 48209

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече