Какво реално се случва, докато ни занимават с измислената връзка между датата на изборите и Великден?!

0

Стотици хора още ринат калта, нахлула в къщите им, заради невинните министерства и „наш’те хора“ с язовирите. Какво реално се случва днес, докато разни говорещи глави ни заливат откъм медиите с думи за измислената връзка между нашите избори и католическия Великден, и със слабоумни изводи каква дата е 4 април – лоша или хубава?

Тези въпроси постави журналистът от в. „Труд“ Анна Заркова в пост в личния си профил във Фейсук.

Ами случва се например това, че десетки, ако не и стотици хора още ринат калта, нахлула в къщите им по махали и села, чистят боклуци, вършини и камъни, довлечени от наводненията по дворовете и в спалните им, хвърлят покъщнина, за която са делили от залъка си и се питат – кога ли пак ще ги залее реката, кога ли пътят им пак ще пропадне, както е подкопан, кога ще се срути близкото свлачище.

Да, още бедствия ги чакат – стига само дъждец пак да валне, да падне сняг или да се стопи през пролетта. Защото речните корита са затлачени от сметища – плаващи и стационарни, дигите са като гърмяни и газени с танк, горите са изсечени криминално и от оголените хълмове се свлича мокър пясък.

Но тази тема е затворена за новинарите със спирането на дъжда. „Виновно е човешкото безхаберие“ – край.

„Човешкото“ ли? А кои са човеците? „Тия, дето си хвърлят сметта и превръщат водните басейни в боклучарници“, обобщават по телевизиите и радиото. А по-конкретно не може ли да се каже?

То се знае, че най-виновни са бабишкелите, дето вече не гледат прасета и си хвърлят обелките от лук по деретата. Но невинни ли са, с извинение, шефовете на министерствата и комисиите – МОСВ,МИ,МРРБ,МЗ,МЕ,МВР,МО, КЕВР и другите – дето са изписани по хартиените планове за управление на рисковете? Ами кметовете на общините, дето уж се водят за сайбии? А „наш’те хора“ с язовирите, ВЕЦ-овете и фирмите, дето си мислят, че Бог е създал водите за тях лично – да ги точат, цапат и боядисват? А големците, дето уволниха оня шеф на РИОСВ, който дръзна да глоби фирмаджия? А спящата прокуратура?…Но хайде, стига. Само питаме. Отговор не чакаме, разбира се.

Автор: Анна Заркова

Източник: Фейсбук

Прегледана: 44882

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече