Най-добре Валери Симеонов да хване самолета – за където и да е. Еднопосочно!

0

Когато Господ иска да накаже някого, първо му отнема разсъдъка. Съдейки по изявите на нашите пишман-патриоти, Господ сериозно им се е ядосал. Иначе няма как да си обясним серията от глупости, изръсени в последните дни?

Но Валери Симеонов взе горно „до“ с изявлението си, че който иска да гласува, да хваща самолета към България, вместо да чака гласуване в чужбина. Българите в чужбина със сигурност са очаровани от тази фраза. В нея е концентрирана такава грижа към нашенци, предпочели живот в чужбина, такава държавническа мисъл и чисто човешка топлота!

С едно изречение Симеонов илюстрира цялата политика на сегашните управляващи към българите в чужбина. Показа какво е патриотизъм и как той работи отвътре навън. Разви теза, подреждаща го до титаните на мисълта. Да, у нас те повечето се наричат патриоти. Та според Симеонов патриотичното в цялата работа е това, че като се резне възможността за гласуване на българите от чужбина, ще пострада най-вече Хасан Хасанов, на който и адреса не му знаем.

Митичното турско плашило, което със сигурност отдавна не е в Турция, а в Европа, според баш патриотина все още е актуално. Само дето не е. Българите в чужбина далеч не са само онези в Турция, с които Симеонов ни плаши. Заради бронирани като него здраво в главите трудно ще гласуват дори децата на същите тези уж народни избраници. Защото повечето са я из Европа, я отвъд океана. Това още веднъж показва колко далновидни и проницателни представители има родната политическа класа.

След като лишава години наред нормалните хора от възможността да гласуват за нормални политици, статуквото и днес се бори за всеки милиметър влияние. А не може да се гласува за нормални, защото те са изблъскани далеч от политиката. Или сами са се погнусили да работят в тази сфера. Защото в нея симеоновщината преобладава от десетилетия. И периодично се излива – я върху майки на деца с увреждания, я върху безпомощни баби по границата, я върху българите зад граница – враг номер едно на патриотичната селищна система.

в чужбина по неофициални данни са близо два милиона и са най-големият инвеститор в България заради парите, които вкарват към близките си тук. Половината от тях да имат желание да гласуват – пак са цял милион. Патриотът Симеонов с лека ръка ги зачерква. Може би защото огромната част от тях ясно застанаха на страната на протестиращите срещу корумпираното управление. И това със сигурност е една от причините властта да не вижда вариант за облекчаване на възможността им за гласуване. Наказателната мярка обаче ще се върне, защото всеки българин в чужбина, лишен от изконното право на вот, ще обясни на света, в който живее, какви дебили управляват България. А този имидж, веднъж създаден, трудно ще се промени.

Не знам, наистина не знам кой гласува за подобни екземпляри. И ме е срам – и заради гласувалите, и заради избраните. Единственият начин това да се промени е Симеонов и подобните му да хванат самолета за където и да е – еднопосочно.

Автор: Евелина Гечева

Източник: Actualno.com

Прегледана: 44386

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече